Oesters met citrusdressing en gemarineerde radijsjes

Oesters met citrusdressing en gemarineerde radijsjes

Dit heb je nodig (4 pers.)

24 mooie oesters • dressing: 4 el fijne olijfolie + 2 el limoensap + peper en zout • 4 radijsjes, in flinterdunne plakjes, 30 min. gemarineerd in 2 el witte balsamicoazijn • limoenzeste om af te werken • zwarte peper • zeezout

Zo maak je het

Steek de oesters open, maak ze los en vang het vocht op. Meng het oestervocht onder de dressing. Schik de oesters op een mooie schaal met zeezout, druppel er een beetje dressing over en werk af met schijfjes radijs, limoenzeste en zwarte peper. 

Lekker met bruin brood en zoute boter.



Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten