barbecue kopen

Nieuwe barbecue kopen? Dit zijn de toppers!

Verschillende soorten barbecues

Een nieuwe barbecue kopen is in de eerste plaats het juiste type kiezen. Je hebt de keuze tussen drie modellen:

  • Een houtskoolbarbecue creëert de typische barbecuesfeer. De geur herken je uit de duizend en het vlees krijgt een bijzondere smaak. Het duurt wel even vooraleer de houtskool warm is, maar dat hoort bij een barbecueavond.
  • Een gasbarbecue sluit je gewoon aan op een gasfles. Je vuur is onmiddellijk warm en je hebt achteraf heel wat minder poetswerk.
  • Een stenen (of betonnen) barbecue blijft permanent op je terras of in je tuin staan. Je kunt houtskool of hout gebruiken om het vlees te bakken.
Uiteraard is ook de prijs van belang. Die hangt af van de grootte, het type en de kwaliteit. Er zijn kleine barbecues die maar twintig euro kosten. Voor grotere, meer gesofisticeerde modellen loopt de prijs op tot bijna duizend euro.

Met een groot of klein bakoppervlak

Barbecues bestaan in verschillende formaten en vormen. De grootte van het bakoppervlak is een belangrijke factor. Als je een beperkt aantal personen uitnodigt, volstaat een klein oppervlak. Ga je voor tien gasten of meer? Dan heb je een groot oppervlak nodig om alle monden tijdig te voeden.

Tip: Als je een houtskool barbecue gebruikt, let er dan op dat de houtskool goed verspreid is. Op die manier is het vuur overal even warm en dat komt de kwaliteit van het vlees ten goede.

Maak het je zo comfortabel mogelijk

Barbecueën mag geen opdracht zijn. Het is synoniem met genieten, ook wanneer je de ‘bakker’ van dienst bent. Maak het je zo comfortabel mogelijk en tref de nodige voorbereidingen. Met de juiste barbecueaccessoires (roosters, bijzettafels, handschoenen, tangen, …) ben je zeker van een vlot verloop.

Veilig barbecueën

Veilig barbecueën is een must. Zorg ervoor dat je een brandblusser bij de hand hebt en let op met benzine als je het vuur wil aanwakkeren. De barbecue moet ook altijd op een stabiele ondergrond staan. Let er tot slot op dat de barbecue volledig gedoofd is op het eind van de avond.


Ontdek onze barbecues in de MakroShop