barbecue kopen

Nieuwe barbecue kopen? Dit zijn de toppers!

Verschillende soorten barbecues

Een nieuwe barbecue kopen is in de eerste plaats het juiste type kiezen. Je hebt de keuze tussen drie modellen:

  • Een houtskoolbarbecue creëert de typische barbecuesfeer. De geur herken je uit de duizend en het vlees krijgt een bijzondere smaak. Het duurt wel even vooraleer de houtskool warm is, maar dat hoort bij een barbecueavond.
  • Een gasbarbecue sluit je gewoon aan op een gasfles. Je vuur is onmiddellijk warm en je hebt achteraf heel wat minder poetswerk.
  • Een stenen (of betonnen) barbecue blijft permanent op je terras of in je tuin staan. Je kunt houtskool of hout gebruiken om het vlees te bakken.
Uiteraard is ook de prijs van belang. Die hangt af van de grootte, het type en de kwaliteit. Er zijn kleine barbecues die maar twintig euro kosten. Voor grotere, meer gesofisticeerde modellen loopt de prijs op tot bijna duizend euro.

Met een groot of klein bakoppervlak

Barbecues bestaan in verschillende formaten en vormen. De grootte van het bakoppervlak is een belangrijke factor. Als je een beperkt aantal personen uitnodigt, volstaat een klein oppervlak. Ga je voor tien gasten of meer? Dan heb je een groot oppervlak nodig om alle monden tijdig te voeden.

Tip: Als je een houtskool barbecue gebruikt, let er dan op dat de houtskool goed verspreid is. Op die manier is het vuur overal even warm en dat komt de kwaliteit van het vlees ten goede.

Maak het je zo comfortabel mogelijk

Barbecueën mag geen opdracht zijn. Het is synoniem met genieten, ook wanneer je de ‘bakker’ van dienst bent. Maak het je zo comfortabel mogelijk en tref de nodige voorbereidingen. Met de juiste barbecueaccessoires (roosters, bijzettafels, handschoenen, tangen, …) ben je zeker van een vlot verloop.

Veilig barbecueën

Veilig barbecueën is een must. Zorg ervoor dat je een brandblusser bij de hand hebt en let op met benzine als je het vuur wil aanwakkeren. De barbecue moet ook altijd op een stabiele ondergrond staan. Let er tot slot op dat de barbecue volledig gedoofd is op het eind van de avond.


Ontdek onze barbecues in de MakroShop

Deze barbecueaccessoires zijn echt onmisbaar

De lente is volop in het land. Tijd dus om je barbecue weer van stal te halen. Wil je perfect voorbereid aan de start van het barbecueseizoen verschijnen? Dan mogen de juiste barbecueaccessoires niet ontbreken. Wij maken je wegwijs en geven tips voor een onberispelijke barbecuezomer.

barbecue kopen barbecue set bbq accessoires

De perfecte uitrusting DE BASIS VAN HET BARBECUEËN

Zelfs de meest verfijnde vleeswaren komen pas echt tot hunrecht als je de basistechnieken van het barbecueën onder de knie hebt, en alsje beschikt over het juiste materiaal. Er is een zeer ruime keuze aan gerief ener bestaan diverse bereidingswijzen.

barbecue kopen barbecue BBQ

BBQ: Wat is het beste toestel?

Terwijl de ene zweert bij een gasbarbecue, is de ander meer overtuigd van de barbecue op houtskool. Weet jij al wat jouw type BBQ is? Wil je er meer over weten of weet je niets van barbecues? Lees zeker verder. We zetten alles voor jou op een rijtje.

barbecue kopen barbecue houtskool gasbarbecue

Gas, elektriciteit of houtskool … Welk barbecuetype ben jij?

Laat het vlees aanrukken en zet de slaatjes alvast klaar: het barbecueseizoen staat voor de deur! Grill jij deze zomer elektrisch, op gas, of toch maar op houtskool? Wij zetten de voor- en nadelen op een rij, zodat de ‘cuisson’ van je entrecote, varkenskotelet of forel straks perfect is. Nu is het alleen nog wachten op de zon … Nogal wat barbecueliefhebbers zweren bij de klassieke grill op houtskool. “De smaak van de houtskool in het vlees is toch niet te evenaren”, klinkt het dan vaak. Nochtans tonen smaaktests aan dat er absoluut géén smaakverschil is. Kiezen tussen een barbecue op gas, elektriciteit of houtskool is toch vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur en gebruiksgemak.

gasbarbecue elektrische barbecue barbecue houtskool