Lopen in de winter? Draag de juiste loopkledij

Lopen in de winter? Draag de juiste loopkledij

Lopen in de kou: verfrissend en aangenaam


Goede voornemens beginnen meteen. Laat je dus niet tegenhouden door de kou en trek vanaf 1 januari je loopschoenen aan. Lopen in de kou verschilt niet zo veel van lopen bij warme temperaturen. Je zal wel wat meer tijd nodig hebben om op te warmen en uiteraard moet je loopkledij volledig afgestemd zijn op de winterse temperaturen.

Welke loopkledij dragen tijdens de winter?


Wanneer je bij koude temperaturen gaat lopen, mag je je loopkleding niet verwaarlozen. Zorg ervoor dat je het niet te warm, maar ook niet te koud hebt. Je voorziet het best meerdere lagen. Welke loopkleding trek je precies aan?

  • Eerste laag: thermisch ondergoed om je lichaamstemperatuur op peil te houden.
  • Tweede laag: een isolerend T-shirt dat de warmte rond je lichaam vasthoudt.
  • Derde laag: een jas om weer en wind te trotseren.
Comfort is belangrijk, ook voor je voeten. Vergeet niet om de juiste loopschoenen en loopsokken te dragen.

Tips voor een perfecte winterse loopsessie


Behalve de loopkleding zijn er nog een aantal eenvoudige tips die je looptraining een stuk aangenamer maken. We zetten ze even op een rijtje:

  • Loop zo veel mogelijk overdag, zo geniet je van de winterzon.
  • Check vooraf even of er geen regen- of sneeuwbui op komst is.
  • Drink voldoende, vóór en na het hardlopen.
  • Zorg voor een doorgedreven warming-up.
  • Muziek is je ideale metgezel tijdens het hardlopen.
  • Een loopbuddy houdt je gemotiveerd.
Ga je toch lopen wanneer de duisternis is ingevallen? Draag dan fluorescerende accessoires zodat je goed zichtbaar bent!

Skischoenen kopen: waarmee rekening houden?

Een aangenaam gevoel, warme voeten, geen pijn of hinder aan je kuiten: tijdens het skiën is het belangrijk dat je zo comfortabel mogelijk van de piste komt. Skischoenen zijn daarvoor heel belangrijk en vormen – meer nog dan je ski’s – het belangrijkste onderdeel van je skiuitrusting. De juiste skischoenen kopen doe je niet zomaar, je moet met verschillende factoren rekening houden. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

skimateriaal skischoenen kopen ski uitrusting sport

Skikleding: volledig voorbereid op de latten

Kijk je ook uit naar de eerste sneeuw en je wintersportvakantie? Niets zo heerlijk om op je ski’s of snowboard van de piste te glijden. Om volop te kunnen genieten van je wintersport, moet je extreme weersomstandigheden kunnen trotseren: wind, sneeuw, vrieskou, ... Met de juiste skikleding houd je het warm en comfortabel!

ski-jassen skikledij skibroek sport

Fiets kopen: waarop moet je letten?

Heb je, nu de Ronde van Frankrijk in al z'n hevigheid losbarst, ook zo'n zin om te fietsen, maar kun je wel een nieuw stalen ros gebruiken? Dan is de tijd aangebroken om je naar de winkel te begeven en je keuze maken. Een fiets kopen doe je niet zomaar. Je moet met een aantal factoren rekening houden: je persoonlijke smaak, je budget en het soort fiets om te beginnen. Maar er zijn nog een aantal andere aandachtspunten: een comfortabele zithouding is bijvoorbeeld ook heel belangrijk.

fiets kopen fietsen kopen elektrische fiets kopen sport

Ski’s kopen: een beknopte handleiding

Vertrek je binnenkort op wintersportvakantie en voel je het al kriebelen? Heb je een mooi huisje of appartement gevonden in een prachtig skioord? Dan ben je bijna klaar om te vertrekken. Om volop van je skivakantie te genieten, moet natuurlijk ook je skimateriaal tiptop in orde zijn. Vooral de kwaliteit van je ski’s is belangrijk. Nieuwe ski’s kopen doe je dan ook niet zomaar. Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje.

skimateriaal skilatten skistokken sport