Een opblaas zwembadje of een heus inbouw zwembad? Alle mogelijkheden voor een betaalbaar zwembad in de tuin op een rijtje!

Vier leuke opties voor je eigen zwembad in de tuin

1. Dolle waterpret met een opblaasbaar zwembad

Op zoek naar veel waterpret voor de kleinsten met een minimale investering? Dan is een opblaasbaar plonsbadje alles wat je nodig hebt. Zo’n badje is snel geplaatst en gevuld, en zelfs nog sneller weer opgeruimd. Al vanaf €25 heb je een opblaasbaar zwembad in de tuin. Opblaaszwembaden bestaan ook in grotere versies waar volwassenen in passen. Die zijn vaak uitgerust met een filterpomp, zodat het water altijd schoon blijft.

2. Intex zwembaden: stevig en heel populair

De Intex zwembaden zijn erg in trek. Dat is terecht, want je krijgt veel zwembad voor weinig geld. Deze zwembaden bestaan in verschillende formaten en prijsklassen. Ze zijn meestal rond en opgebouwd uit een stevige constructie van metalen buizen die gemakkelijk te monteren zijn. Je Intex zwembad bij het begin van de zomer opzetten, is dus heel eenvoudig. Wie wat meer geld op tafel wil leggen, kiest voor een rechthoekig en nog steviger zwembad, inclusief een accessoirepakket. Deze Intex zwembaden voor in de tuin zijn tot ruim 7 meter lang!

3. Minstens tien jaar zwemplezier met een opbouw zwembad

Hou je niet van opbouwen en afbreken, maar wel van een groot en comfortabel zwembad

in je tuin? Dan is een opbouw zwembad vast iets voor jou. Dit type zwembad blijft het hele jaar door in de tuin staan. Ben je het toch beu? Dan haal je een opbouw zwembad zonder veel moeite weer weg. Opbouw zwembaden voor in de tuin bestaan in verschillende groottes en vormen. Een rond bad is ideaal om te relaxen met vrienden, terwijl in een ovaal model kinderen zelfs kunnen leren zwemmen! Bovendien bestaan er opbouw zwembaden in heel wat prachtige houtsoorten, zodat ze een prachtige eyecatcher vormen in de tuin. Natuurlijk staan alle zwembaden ook gewoon garant voor waterpret en heerlijke verkoeling in de zomer!

4. Inbouw zwembad in de tuin: pure luxe

De prijzen voor een ‘echt’ zwembad in de tuin beginnen bij 40.000 euro en kunnen gemakkelijk oplopen tot een veelvoud ervan. Gelukkig zijn inbouw zwembaden betaalbaarder! Bij Makro variëren de prijzen tussen €1.249 en €6.699 voor het meest luxueuze model. Deze zwembaden ogen net zo leuk als een ‘echt’ zwembad in de tuin, ze zijn alleen een beetje kleiner. Een inbouw zwembad wordt ingegraven in je tuin maar vergt toch niet veel installatie. Het is dan ook gemakkelijk weer te verwijderen.

Welk zwembad kies ik?

Verschillende zwembaden kunnen zowel op- als ingebouwd worden. Welke optie je kiest, hangt dus af van je persoonlijke smaak. Houd ook rekening met de veiligheid. Kleine kinderen kunnen gemakkelijk in een inbouwzwembad vallen. Langs de andere kant houdt de ladder van een opbouwzwembad ook een klein risico in. Laat je kinderen dus nooit alleen in het zwembad spelen!

In de MakroShop ontdek je een groot aanbod aan zwembaden online. Je vindt er ook alle onderhoudsproducten en accessoires voor zwembaden.

> Tips om je zwembad te onderhouden

> Hoe houd ik mijn zwembadtemperatuur op peil?

Ontdek ons zwembadmateriaal in de MakroShop

Tuininspiratie: verwen jezelf met pure luxe in je tuin

Heb je ook gemerkt dat het leven mooier wordt van zodra je meer tijd krijgt om in je tuin te genieten? Welnu, je kan het zelfs nóg mooier maken. Hoe? Door simpelweg meer uit je tuin te halen. Met de juiste investeringen is dat zo in orde.

barbecue loungeset tuin tuinhuis zwembad

Je eigen speelparadijs maak je zo

Kinderen plezier horen maken, ’t is een van de mooiste geluiden die er zijn. Net daarom is het zo hard de moeite waard om je tuin om te toveren tot een waar kinderparadijs. Je kan het zo zot bedenken als je zelf wilt – wij helpen je in ieder geval al op de goede weg met onze leuke speel ideeën voor een kindvriendelijke tuin.

buitenspeelgoed buiten speelhuisje moestuin zwembad