Lamsfilet in kruidenkorst

Lamsfilet in kruidenkorst: puur genieten

Lamsvlees: uitzonderlijk mals en lekker

Lamsvlees is vlees van schapen die maximaal 1 jaar oud zijn. Het wordt door vele mensen als veel smakelijker dan schapenvlees ervaren, deze laatste is immers veel vetter en heeft een meer uitgesproken smaak. De lamsfilet is een (meestal uitgebeend) stuk vlees afkomstig van de rug of de rib van het lam. Dit stukje vlees is super zacht en heeft een overheerlijke smaak. Door er de juiste kruiden aan toe te voegen komt deze nóg meer tot uiting.

Recept lamsfilet in kruidenkorst

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1,2 kg lamsfilet
  • 1 wortel
  • ½ prei
  • 2 uien
  • 500 ml rode wijn
  • 4 teentjes knoflook
  • Verse tijm
  • Verse rozemarijn
  • 1 chilipeper
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 citroen
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Venkelzaadjes
  • Olijfolie

Voor de kruidenkorst

  • 200 g wit toastbrood
  • Verse bieslook
  • Verse peterselie
  • Verse tijm
  • Verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 80°C.
  • Snij de groenten in stukjes ter grootte van een okkernoot. Kruid het vlees met zout, peper en venkelzaadjes en wrijf dit goed in.
  • Verhit wat olijfolie in een grote braadpan en voeg hier de groenten aan toe. Rooster het vlees samen met de groentjes mooi bruin aan beide kanten (± 1,5 minuut). Blus met de rode wijn.
  • Schep alles in een braadslede en voeg de gekneusde knoflook, de chilipeper en een beetje olijfolie toe. Laat gedurende 30 minuten in de oven braden.
  • Maak ondertussen de kruidenkorst door het witte brood en de kruiden fijn te snijden. Doe alles samen met de olijfolie en de knoflook in een blender en mix tot je een fijn mengsel hebt. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Haal het lamsvlees uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven tot 225°C. Wrijf het lamsvlees in met de mosterd. Rol het daarna door het kruidenmengsel tot het vlees volledig bedekt is.
  • Schaaf hier wat citroenschil over en plaats het vlees gedurende 3 minuten terug in de hete oven.
Dit smaakvolle stukje lamsvlees is heel lekker met gebakken krielaardappeltjes en fijne boontjes. Smakelijk!

Lamsrugfilet met spliterwten

Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer er de lamsrugfilets een kwartiertje in...

recepten lam

Paté van geitenkaas en aubergine: recept voor originele aperitiefhapjes

Bij een geslaagd feestje horen natuurlijk aperitiefhapjes. Of het nu gaat om een barbecue met vrienden of een grootschalig familiefeest, met ons recept voor paté van geitenkaas en aubergine scoor je gegarandeerd! Het legt namelijk de basis voor een heleboel lekkere aperitiefhapjes.

hobbycook vegetarische hapjes aperitief recepten

Goudbrasem in zoutkorst, een visgerecht met een twist

Heb je al vaak genoeg kabeljauw en zalm gegeten, en ben je gewone gebakken vis een beetje beu? Dan hebben we voor jou de oplossing! Met dit recept voor goudbrasem in een zoutkorst geef je het concept visgerecht een heel nieuwe invulling. Maak eens vis klaar zoals je nooit eerder deed!

hobbycook goudbrasem