Bij Chinees Nieuwjaar horen draken en lekkere oosterse gerechten

Vier Chinees Nieuwjaar met deze heerlijke oosterse gerechten!

Drankendansen tijdens Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar is een feest dat niet alleen in China, maar ook in Chinese wijken over heel de wereld uitbundig gevierd wordt. Iedereen kent de typische drakendansen en leeuwendansen wel. Meerdere mensen verkleden zich samen als één draak of leeuw en brengen zo een spectaculaire choreografie ten beste. Ook vuurwerk - dat overigens een Chinese uitvinding is - mag niet ontbreken. Familie staat centraal tijdens het Chinese nieuwjaarsfeest en samen van eten genieten is erg belangrijk.

Oosterse gerechten om zelf te maken

Om je alvast in de juiste stemming te brengen, stellen we je enkele heerlijke oosterse gerechten voor. Met dit menu vier je Chinees Nieuwjaar bij je thuis!

Voorgerecht
Tom Yam Kung soep

Hoofgerecht:
Gemarineerde tonijn

Dessert:
Lassi met mango en kaneel

Tom Yam Kung soep, een Aziatische klassieker

Gek op de oosterse keuken? Dan moet je zeker Tom Yam Kung soep eens proberen! Deze soep, die ook wel Tom Yum genoemd wordt, is vooral in Thailand en zijn buurlanden zoals Laos, Maleisië en Indonesië heel erg populair. Volledig terecht! Deze pittige soep zal ook jou zeker kunnen bekoren!

recepten aziatische recepten tom yam kung soep