Ski’s kopen: een beknopte handleiding

Ski’s kopen: een beknopte handleiding

Welke soort ski’s kopen?

Er zijn heel wat soorten ski’s verkrijgbaar die allemaal specifieke eigenschappen hebben. Tenzij je een professional bent of bijvoorbeeld aan freestyle skiën doet, vind je zeker je gading in het gamma ‘all mountain ski’s’. Zoals de naam zelf zegt, zijn het allround ski’s die je op elke ondergrond kunt gebruiken. Het zijn heel toegankelijke ski’s die wat breder zijn dan standaard modellen, zodat je er elk type helling mee aankunt. Perfect dus voor iedereen die een of twee keer per jaar gaat skiën en geen al te gekke dingen wil doen (zoals tricks en jumps in het snowpark).

Kies je voor lange of korte ski’s?

Wil je ski’s kopen? Dan zijn er ook een aantal praktische factoren die je moet overwegen. Om te beginnen moet je rekening houden met je lichaamsgrootte. De ideale lengte van ski’s zit ergens tussen je kin en de top van je hoofd, maar in sommige gevallen wordt daarvan afgeweken.

Langere ski’s kopen:

 • Je bent een ervaren skiër die graag snel en agressief skiet.
 • Je weegt meer dan de gemiddelde persoon met dezelfde lengte.
 • Je deinst er niet voor terug om buiten de piste te skiën.
 • Je waagt je wel eens aan freestyle skiën.

Kortere ski’s kopen:

 • Je bent een beginnende skiër.
 • Je weegt minder dan de gemiddelde persoon met dezelfde lengte.
 • Je maakt graag korte en snelle bochten.
 • Je houdt het liever rustig wanneer je van de piste komt.

Ski’s kopen: hoe kies je de juiste skistokken?

Bij ski’s horen uiteraard ook skistokken. Op het eerste gezicht lijken ze misschien niet erg belangrijk, maar ze zijn cruciaal om je evenwicht te bewaren. Ook hier is de juiste lengte van groot belang. Als ze te kort zijn, neem je de verkeerde houding aan. Dit kan ongemakken en zelfs blessures veroorzaken. Hoe kies je nu de juiste skistokken?

 • Zet de skistok ondersteboven met het handvat op de grond.
 • Pak de skistok net onder de teller vast (dat is het ronde en platte schijfje dat aan de onderkant van de skistok zit).
 • Neem je skihouding aan en plaats de stok voor je voeten op de grond. Houd ook je handen in de skihouding.
 • Nu je in de juiste houding staat, moeten je bovenarm en onderarm een hoek van negentig graden vormen.
Om je skimateriaal in goede staat te houden, is het een goed idee om ook een skizak te kopen.

We wensen je alvast veel skiplezier!

Veilig skiën: tips om zonder kleerscheuren van de pistes te komen

Ga je op wintersportvakantie? Dan kijk je vast en zeker uit naar de sneeuwpret. Maar die kan er alleen zijn wanneer je ook de veiligheid niet uit het oog verliest. Veilig skiën is een must als je volop plezier wilt beleven aan je ski- of snowboardvakantie. Wij geven je alvast de nodige tips en tricks mee, zodat je je skiverlof zonder kleerscheuren doorkomt.

skihandschoenen skihelm kopen veiligheid op de piste skimateriaal

Skischoenen kopen: waarmee rekening houden?

Een aangenaam gevoel, warme voeten, geen pijn of hinder aan je kuiten: tijdens het skiën is het belangrijk dat je zo comfortabel mogelijk van de piste komt. Skischoenen zijn daarvoor heel belangrijk en vormen – meer nog dan je ski’s – het belangrijkste onderdeel van je skiuitrusting. De juiste skischoenen kopen doe je niet zomaar, je moet met verschillende factoren rekening houden. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

skimateriaal skischoenen kopen ski uitrusting sport

Skikleding: volledig voorbereid op de latten

Kijk je ook uit naar de eerste sneeuw en je wintersportvakantie? Niets zo heerlijk om op je ski’s of snowboard van de piste te glijden. Om volop te kunnen genieten van je wintersport, moet je extreme weersomstandigheden kunnen trotseren: wind, sneeuw, vrieskou, ... Met de juiste skikleding houd je het warm en comfortabel!

ski-jassen skikledij skibroek sport

Lopen in de winter? Draag de juiste loopkledij

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Heb je ook al goede voornemens gemaakt? Dan is de kans groot dat meer sporten op je to-do-lijstje prijkt. Heb je al aan lopen gedacht? Het is de ideale sport, ook tijdens de winter. En je kunt het op eender welk moment van de dag doen. Het enige wat je nodig hebt, is de juiste loopkledij. Ontdek hier hoe je perfect voorbereid aan de start verschijnt.

loopkledij winter loopkleding lopen in de kou sport

Fiets kopen: waarop moet je letten?

Heb je, nu de Ronde van Frankrijk in al z'n hevigheid losbarst, ook zo'n zin om te fietsen, maar kun je wel een nieuw stalen ros gebruiken? Dan is de tijd aangebroken om je naar de winkel te begeven en je keuze maken. Een fiets kopen doe je niet zomaar. Je moet met een aantal factoren rekening houden: je persoonlijke smaak, je budget en het soort fiets om te beginnen. Maar er zijn nog een aantal andere aandachtspunten: een comfortabele zithouding is bijvoorbeeld ook heel belangrijk.

fiets kopen fietsen kopen elektrische fiets kopen sport