Geef eens een tuinfeest met BBQ

Gezelligheidstips voor een geslaagd BBQ-tuinfeest

Wees op alles voorbereid


Er zijn weinig gelegenheden zo fijn als een tuinfeest bij goed weer. De zon, de tuin, de barbecuegeur, het idee alleen al maakt gelukkig. Zorg er dus voor dat het weer geen roet in het eten gooit en wees op alles voorbereid. Wij helpen je alvast een handje.

De partytent voor goed en slecht weer


Zowel goed weer als slecht weer kan een tuinfeest verpesten. Een buffet dat in de volle zon staat, zal snel slecht worden, en allicht zijn er ook enkele gasten die niet goed tegen de volle zon kunnen. Voorzie daarom de nodige schaduw met een partytent. Die bestaat in allerlei maten en gewichten. Zo heb je partytenten die je kan afsluiten langs de zijkanten, zodat je ’s avonds langer buiten kan blijven. Maar ook bij regenweer is een partytent een redder in nood.

Een prachtig tuinfeest zonder veel moeite


Vermijd het nodeloze gesleur met borden, drinkbekers en bestek en gebruik wegwerpmateriaal. Dat is goedkoop, neemt weinig ruimte in beslag en is veilig. Op die manier voorkom je scherven en heb je geen afwas na afloop van je tuinfeest. Bovendien vind je tal van elegante oplossingen voor wegwerpbestek en -borden, maar ook bekers in verschillende maten en vormen. Zo bestaan er elegante wijnbekers met voetjes, net zoals de echte glazen varianten. En ook papieren servetten vind je in allerlei kwaliteiten, heel wat kleuren en verschillende prints.

Fleur je tuinfeest op met een papieren tafellaken


Een tafellaken bepaalt voor een groot deel het uitzicht van je tuinfeest. Fleur je feest op met een fel tafelkleed of met een toffe print. Toch liever wat rustiger? Kies voor een neutrale kleur en fleur de tafel op met servetten of bloemen.

Pak het eens anders aan met een ‘Beer can chicken’


Uiteraard is een tuinfeest in eerste instantie gezellig samen zijn, maar toch mogen we ook het eten niet uit het oog verliezen. Een recept dat in de jaren 40 in Amerika werd uitgevonden is de ‘Beer can chicken’. Voor dit recept wordt een kip op een blikje bier gezet en rechtstaand in een gesloten BBQ gezet. Door de warmte zal het bier verdampen en zijn smaak aan de kip geven. Bovendien is het een eyecatcher van formaat, succes verzekerd!

Tip: uiteraard hoeft het geen bier te zijn. Ook een kruidige cocktail of een gezonde kruidenmix kunnen de kip op smaak brengen.

Een tuinfeest organiseren? Kom perfect voorbereid aan de start!

Een tuinfeest organiseren kun je perfect thuis doen. Je hoeft geen externe locatie te huren en thuis is het gewoon gezelliger. Uiteraard moet je het feest goed voorbereiden en rekening houden met een aantal praktische zaken. Wij zetten de voornaamste op een rijtje zodat het tuinfeest een echt succes wordt!

lentefeest organiseren zelf een communiefeest organiseren tuinfeest

Ga voor de perfecte vegetarische BBQ

Wie denkt dat een geslaagde barbecue sowieso vlees nodig heeft, zit er goed naast. Een veggie BBQ is niet alleen verfrissend maar ook nog eens origineel. Pas deze tips toe en inspireer je gasten met een smakelijke verrassing.

barbecue BBQ organiseren BBQ barbecuen barbecueën vegetarische bbq vegetarische gerechten vegetarische hapjes

De ultieme checklist voor de perfecte brunch in je tuin

Brunchen is altijd fijn, brunchen in je tuin nog nét iets fijner. Maar een geslaagd tuinfeest organiseren vergt al snel heel wat tijd – en vaak ook voldoende stress. Met deze superhandige brunch-in-je-tuin checklist helpen wij je van al je zorgen af. Tijd om af te checken!

cocktails tuinfeest tuindecoratie picknicktafel

Outdoor cooking: gezellig buiten bij de barbecue

Een beetje extra warmte creëren is in deze donkere, koude herfstdagen geen overbodige luxe. En hoe doe je dat beter dan met een herfstbarbecue? Nodig vrienden en familie uit om samen te genieten van de warmte van een smeulende barbecue waarop allerlei lekkers ligt. Mooie stukken vis, gegrilde seizoensgroenten, of heerlijk sappig vlees. De herfstperiode is het moment bij uitstek om wild te eten. En laat dat nobele vlees nu net heel goed tot zijn recht komen ... op de grill.

wild klaarmaken winterbarbecue barbecueën