Geef eens een tuinfeest met BBQ

Gezelligheidstips voor een geslaagd BBQ-tuinfeest

Wees op alles voorbereid


Er zijn weinig gelegenheden zo fijn als een tuinfeest bij goed weer. De zon, de tuin, de barbecuegeur, het idee alleen al maakt gelukkig. Zorg er dus voor dat het weer geen roet in het eten gooit en wees op alles voorbereid. Wij helpen je alvast een handje.

De partytent voor goed en slecht weer


Zowel goed weer als slecht weer kan een tuinfeest verpesten. Een buffet dat in de volle zon staat, zal snel slecht worden, en allicht zijn er ook enkele gasten die niet goed tegen de volle zon kunnen. Voorzie daarom de nodige schaduw met een partytent. Die bestaat in allerlei maten en gewichten. Zo heb je partytenten die je kan afsluiten langs de zijkanten, zodat je ’s avonds langer buiten kan blijven. Maar ook bij regenweer is een partytent een redder in nood.

Een prachtig tuinfeest zonder veel moeite


Vermijd het nodeloze gesleur met borden, drinkbekers en bestek en gebruik wegwerpmateriaal. Dat is goedkoop, neemt weinig ruimte in beslag en is veilig. Op die manier voorkom je scherven en heb je geen afwas na afloop van je tuinfeest. Bovendien vind je tal van elegante oplossingen voor wegwerpbestek en -borden, maar ook bekers in verschillende maten en vormen. Zo bestaan er elegante wijnbekers met voetjes, net zoals de echte glazen varianten. En ook papieren servetten vind je in allerlei kwaliteiten, heel wat kleuren en verschillende prints.

Fleur je tuinfeest op met een papieren tafellaken


Een tafellaken bepaalt voor een groot deel het uitzicht van je tuinfeest. Fleur je feest op met een fel tafelkleed of met een toffe print. Toch liever wat rustiger? Kies voor een neutrale kleur en fleur de tafel op met servetten of bloemen.

Pak het eens anders aan met een ‘Beer can chicken’


Uiteraard is een tuinfeest in eerste instantie gezellig samen zijn, maar toch mogen we ook het eten niet uit het oog verliezen. Een recept dat in de jaren 40 in Amerika werd uitgevonden is de ‘Beer can chicken’. Voor dit recept wordt een kip op een blikje bier gezet en rechtstaand in een gesloten BBQ gezet. Door de warmte zal het bier verdampen en zijn smaak aan de kip geven. Bovendien is het een eyecatcher van formaat, succes verzekerd!

Tip: uiteraard hoeft het geen bier te zijn. Ook een kruidige cocktail of een gezonde kruidenmix kunnen de kip op smaak brengen.