pizza maken met kinderen

Koken met kinderen: stel je eigen pizza samen

Kinderen in de ban van pizza

Groenten snijden, deeg rollen en de pizza beleggen: kinderen zijn er dol op! Het is een ideale activiteit voor een druilerige namiddag. Je oogappels zijn er een hele tijd zoet mee en nadien kunnen ze zelf van hun lekkernijen smullen. Pizza maken kun je ook doen ter gelegenheid van een verjaardagsfeestje. Maak er een echte pizza-party van!    

Pizza maken: ga voor originaliteit

Pizza’s bieden tal van mogelijkheden. Denk maar aan de menukaart van een pizzeria. Het is altijd moeilijk om een keuze te maken uit de tientallen bereidingen. Margherita, Napolitana, Prosciutto, Quattro Stagioni,… mogelijkheden te over! Dit zijn natuurlijk de klassiekers die heel populair zijn. Bovendien hebben ze een typische smaak die kinderen dikwijls niet weten te appreciëren. Vooral fel gekruide pizza valt doorgaans niet in de smaak. Je doet er dan ook beter aan om origineel uit de hoek te komen en niet de platgereden paden te kiezen.

Hier zijn kinderen dol op     

Ben je op zoek naar originele pizzatopping waar je kinderen wild van worden? Probeer dan zeker deze uit:

  • pizza met noten en honing
  • pizza met choco en M&M’s
  • pizza Hawaï (met stukjes ananas)
  • pizzahapjes met verschillende toppings
Pizza maken is overigens helemaal niet moeilijk. Je hebt deeg nodig, pizzasaus en toppings. Zie je het niet zitten om zelf deeg te maken? Dan kun je het kant-en-klaar in de winkel kopen!

Tip: Wil je je kinderen verrassen met een leuk extraatje? Maak dan pizzastukjes in speciale vormpjes: hartjes, mijtertjes of andere verrassende figuren!