recepten-met-chocolade

Chocolade in de keuken: niet enkel voor dessertjes!

Chocolade en gezondheid

Dat chocolade goed is voor de moraal, is nooit een geheim geweest. Als afrodisiacum bij uitstek is deze populaire zoetigheid in al zijn vormen geliefd. Maar is het ook gezond? Dat valt best mee. Chocolade bevat antioxidanten die een gunstige invloed hebben op je hart en bloedvaten. Chocolade maakt ook gelukkig. Het bevat namelijk diverse bioactieve substanties die een invloed hebben op het brein. Ze verhogen onder andere de concentratie serotonine, de stof waaraan mensen met een depressie een tekort hebben. Volgens bepaalde wetenschappers zou het eten van pure chocolade zelfs gezonder zijn dan fruit, maar wij blijven toch voor de gezonde en lekkere mix van beide kiezen.

Anderzijds bevat chocolade ook heel wat suiker en vetten. Overdrijf dus zeker niet in de consumptie ervan.

Chocolade in de keuken

Er zijn drie soorten chocolade. Ten eerste is er de zwarte of pure chocolade met zijn bittere intense smaak, die tevens het hoogste cacaogehalte van de drie bevat en de minst zoete is. De bruine chocolade, die beduidend zoeter is dan de zwarte chocolade, bevat meer suiker en minder cacao. En dan is er de witte chocolade die geen cacao bevat, maar wel cacaoboter. Hou je van chocolade en wil je iedereen verrassen met een origineel diner? Ontdek dan hier drie recepten met chocolade:

En wie er dan nog niet genoeg van heeft, kan overheerlijke chocoladetruffels maken voor bij de koffie. Ontdek hier alvast hoe.

Zadel van wild everzwijn met chocoladesaus en kersen

De herfst en winter zijn traditioneel het wildseizoen. Gezellig samen zijn, een goed glas wijn en lekker eten, wat is er meer nodig? Zin om iets avontuurlijks klaar te maken? Probeer dan everzwijn met chocoladesaus en kersen: perfect voor tijdens het wildseizoen. Gelukkig is er geen seizoen voor chocolade, die is het hele jaar door op zijn best!

wildrecepten recepten met chocolade everzwijn recepten

Pikante soep met witte chocolade

Wil je verrassen met een heerlijk voorgerecht dat bovendien niet al te moeilijk is? In een land dat beroemd is voor zijn chocolade en gastvrijheid, is uitgebreid en lekker eten eerder regel dan uitzondering. Dus waarom onze troeven niet combineren? Ontdek hier hoe een pikante soep met witte chocolade te bereiden.

witte chocolade soep maken recepten met chocolade

Gemarmerde chocolademousse als dessert

Uitgebreid tafelen zonder nagerecht bestaat niet. Uiteraard kan dit gaan van een gezonde fruitsla, over een lichte sorbet tot een heerlijke chocolade mousse. Zeker na een uitgebreid diner waarin chocolade centraal staat, is chocolade mousse het nagerecht bij uitstek. Ontdek hier hoe je een chocolademousse met twee kleuren kunt maken.

desserts recepten desserts met chocolade recepten met chocolade