waterdichte tent

Klaar voor de festivalzomer? Niet zonder een waterdichte tent!

Hou het droog tijdens de festivals


De festivalzomer valt samen met het einde van de examenperiode. Hij is dan ook synoniem met plezier maken, feesten en genieten van het mooie weer. Jammer genoeg zit dat laatste in ons land niet altijd mee. Een natte festivalweide is geen pretje, maar gelukkig kun je na een regenachtige dag in je droge tent kruipen en ben je de dag erna weer klaar om erin te vliegen. Op voorwaarde natuurlijk dat je een waterdichte tent hebt. Anders zal je weinig plezier beleven en zo snel mogelijk huiswaarts willen keren.      

Een waterdichte tent: eigenschappen


De meeste tenten zijn gemaakt van nylon of polyester, maar ze zijn niet van nature waterdicht. Om ze waterdicht te maken, wordt er een coating (een laag siliconen of polyurethaan) aangebracht, zodat vocht en water geen schijn van kans hebben. Bovendien beschermt zo’n beschermlaag de tenten ook tegen UV-stralen.     

Als je naar een festival trekt, kies je het best geen katoenen tent. Katoen wordt wel waterafstotend gemaakt, maar het duurt even vooraleer je tent helemaal droog is en ze vergt nadien ook meer onderhoud.

Compacte en lichte kampeertenten: ideaal voor festivalgangers


Een festivalganger moet zich vlot kunnen verplaatsen en licht gepakt door het leven gaan. Kies een tent die voldoende plaats biedt, maar overdrijf niet. Een kampeertent voor een of twee personen is voldoende. Ze biedt niet alleen voldoende ruimte, maar ook het nodige comfort. Bovendien zijn dat soort tenten lichtgewichten die je gemakkelijk overal mee naartoe neemt én gemakkelijk kunt opzetten.  

Tip: Let erop dat je voldoende kampeermateriaal bij je hebt om het je comfortabel én veilig te maken.

Kampeertenten kiezen: waarmee rekening houden?

Kampeertenten vind je in allerlei soorten, afmetingen, vormen, kleuren en materialen. Sta je op het punt om een tent te kopen? Dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Wij zetten de belangrijkste op een rijtje zodat je de juiste keuze kunt maken.

kampeertent kampeertenten kiezen kampeertenten