Indische maaltijdsoep met linzen

Indische maaltijdsoep met linzen

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 250 g rode linzen
 • 2 paprika’s
 • 1 bussel lente-uitjes
 • De hoeveelheid van 1 glaasje fijngesneden tomaat
 • 1 stukje gember (ter grootte van een walnoot)
 • 2 teentjes look
 • 450 ml groentebouillon
 • 200 ml kokosmelk
 • 3 tl currypoeder
 • 1 tl mosterdzaad
 • 3 el olie
 • Peper en zout

Bereidingswijze:

Hak de look en de gember fijn. Snij de lente-uitjes in ringetjes en de paprika in kleine blokjes. Rooster het mosterdzaad en currypoeder in een warme pan. Voeg olie, look en gember toe en laat kort stoven. Voeg vervolgens de linzen en de paprikablokjes toe en laat kort verder garen. Blus met de groentebouillon en breng aan de kook. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en laat alles gedurende 15 à 20 min. sudderen op een laag vuur tot de linzen zacht zijn. Meng de lente-uitjes onder de linzensoep en kruid met peper en zout.

Smakelijk!

Pikante soep met witte chocolade

Wil je verrassen met een heerlijk voorgerecht dat bovendien niet al te moeilijk is? In een land dat beroemd is voor zijn chocolade en gastvrijheid, is uitgebreid en lekker eten eerder regel dan uitzondering. Dus waarom onze troeven niet combineren? Ontdek hier hoe een pikante soep met witte chocolade te bereiden.

witte chocolade soep maken recepten met chocolade

Preisoep met garnalen

Summary

soep maken

Maaltijdsoepen: gezond genieten tijdens de winter

Soep hoort bij de winter zoals bier bij een café. Vooral maaltijdsoepen zijn heel populair wanneer de dagen beginnen te korten en het kwik richting vriespunt gaat. Je kunt er allerlei wintergroenten in verwerken en zo vormen ze de ideale bron van mineralen, vitamines en vezels. Wintersoep is ook ideaal om kinderen blij te maken. Hun buikje geraakt er goed door gevuld en het kan geen kwaad als ze er veel van eten.

maaltijdsoepen maaltijdsoep soep maken

Borsjt: een heerlijke winterse soep met rode biet

Op koude winterse dagen smaakt een stevige maaltijdsoep overheerlijk, zeker wanneer er echte wintergroenten gebruikt worden. Voor wie graag eens iets nieuws probeert, is er borsjt: een lekkere Slavische maaltijdsoep op basis van rode biet.

recepten borsjt maaltijdsoep

Witloofsoep met gerookte zalm

Verras iedereen met deze overheerlijke witloofsoep met gerookte zalm.

soep maken