juisteglas

Het juiste wijnglas kiezen

Het eenvoudigste wijnglas

Het zicht bevorderen

Vaak is het liefde op het eerste gezicht met een wijn. De doorzichtigheid, de schittering, de kleur zijn niet alleen tekenen van zijn karakter en zijn oorsprong, maar zorgen ook voor het eerste genot van een geslaagde degustatie. Geef dus de voorkeur aan fijn endoorzichtig kristal in de plaats van ondoorzichtige, gegraveerde, gekleurde of al te dikke glazen.

De reuk bevorderen

De neus, het boeket: al snuivend komt men dichter tot de wijn, treedt men er in binnen. Om de aroma’s het best tot hun recht te laten komen, moet er voldoende ruimte zijn voor contact met de lucht. Kies dus niet voor al te kleine glazen waarmee u bovendien de wijn niet goed kunt draaien om er zuurstof in te brengen. De concentratie van aroma’s wordt benadrukt door een smalle koker, dus de tulpvorm is bijzonder geschikt.

Het vasthouden bevorderen

Een glas wijn houdt men aan de voet vast. Of hij nu rood is of wit, geen enkele
wijn verdraagt opwarming – en dat geldt ook voor cognac en armagnac. De drank moet zijn schenktemperatuur dus behouden. Daarom mag de hand nooit in contact komen met de beker en zijn glazen met een platte bodem uitgesloten.

De bubbels bewaren

Schuimwijn en champagne worden geschonken in fluitglazen, anders vervliegen de belletjes samen met de aroma’s, zodat u enkel nog de smaak van spijt resteert! Coupeglazen zijn dus uit den boze en volgens sommigen zelfs heiligschennis.

De aandacht niet afleiden

Overladen versierde stelen, ongewone vormen, rococodecoratie: het staat allemaal prachtig op uw tafel, maar ze dragen niet bij tot het genot van het proeven. Vergeet niet dat het glas er alleen maar is om wijn in op te dienen, hem naar voren te brengen en zich te laten ontwikkelen


Groetjes uit Fuerta Adventura

Hallo, hoe gaat het nog met jullie? Ook lekker thuis aan het genieten? Wij maken alvast de tijd van ons leven mee in Fuerta Adventura!

De kunst van het baden

Een aangename omgevingstemperatuur, een zacht muziekje, gedempt licht, enkele (geur)kaarsen en, waarom niet, een glaasje bubbels zorgen voor een heerlijk ontspannen kader en gevoel. Zo zal je gegarandeerd nog meer van je bad genieten en volledig tot rust kunnen komen.

Nuri, de koning onder de sardienen

Sublieme Nuri-kwaliteitssardienen doen het overal even goed

Eryngii, de paddenstoel met de vele gezichten

De vrij onbekende Japanse paddenstoel eryngii geeft zijn subtiele smaken prijs

Obsiblue, een garnaal als geen ander

Met hun blauwige schaal, lekkere vlees en ongezien fijne jodiumsmaak doen de Obsiblue-garnalen je meteen dromen van tropische stranden en verafgelegen gebieden.