Bijenwaskaarsen zijn honderd procent natuurlijke producten die langer branden dan gewone kaarsen én lekker geuren. Ontdek ze hier!

De helende werking van bijenwaskaarsen al ontdekt?

Een 100 procent natuurlijke geur

Bijenwas of ceratiet is een vetstof die door bijen wordt afgescheiden en waaruit zij de wanden van het nest bouwen. Het is dus een honderd procent natuurlijk product dat bovendien een heerlijke geur verspreid en een helende en relaxerende werking heeft op mensen met ademhalingsproblemen. Geen wonder dat bijenwas zo geliefd is bij kaarsenmakers!

Bijenwaskaarsen branden langer

Een bijenwaskaars heeft een veel rustigere vlam dan een paraffinekaars en produceert bijna geen rook. Ze zijn over het algemeen dan wel duurder dan paraffinekaarsen, maar ze branden ook een pak langer. Brandende bijenwaskaarsen verspreiden uit zichzelf een licht zoetig parfum dat alle andere geuren overstemt. Gebruik dus geen andere geurkaarsen in combinatie met een bijenwaskaars.

Laat je bijenwaskaarsen lang branden

Bijenwaskaarsen komen het beste tot hun recht als je ze lang laat branden. Kenners raden aan de kaars ten minste de helft van zijn diameter in uren te laten branden voor een optimaal effect. Het is overigens iets moeilijker om een bijenwaskaars aan te steken. Dat komt omdat de was erg stroperig is op kamertemperatuur. Je doet er daarom goed aan een lange gasaansteker te gebruiken. Ontsteek je je bijenwaskaars voor het eerst, dan leg je er het best iets onder. De kaars kan in het begin namelijk even roeten, maar dat verdwijnt na verloop van tijd.

Doof je een bijenwaskaars, dan zul je merken dat hij iets langer nasmeult dan een paraffinekaars. De ‘rook’ is in feite bijenwasdamp en het nagloeien wordt veroorzaakt door de grove structuur van de bijenwaspit (‘lont’ in de volksmond).

Ben je op zoek naar een bijenwaskaars? Loop dan even langs in een van onze winkels!