Heerlijke en originele gin & tonic recepten voor de liefhebbers

Heerlijke en originele gin & tonic recepten voor de liefhebbers

Verras je vrienden met speciale gin & tonic recepten

De opkomst van kleine, ambachtelijke destilleerders en het gebruik van verschillende soorten delicate botanicals heeft ervoor gezorgd dat de kwaliteit van gin er sterk op vooruit is gegaan. Er is nu een zeer grote verscheidenheid aan soorten gin beschikbaar. Daarnaast maakte ook tonic een stevige opmars. Wie vandaag een gin & tonic serveert, scoort gegarandeerd. Wil je graag je familie, vrienden of gasten verrassen? Kies dan voor een van deze speciale gin tonic recepten!

Delicate smaken en uitgebalanceerde botanicals

De perfecte gin & tonic creëren is een echte kunst. Professionals ontwikkelden een scherp gevoel voor de delicate smaken van gin en tonic, en stelden de beste smaakcombinaties samen. Het is dus ook belangrijk om het recept voor gin tonic strikt te volgen: het gebruik van een andere gin kan de smaakbalans verstoren. Recepten voor gin tonic worden ook aangevuld met bijpassende garnituren, die van belang zijn voor zowel de smaak als het uitzicht. Veel plezier alvast bij het ontdekken van deze heerlijke gin tonic recepten!

Recept: spicy gin & tonic

Gin: Beefeater. Tonic: Fentimans. 
Bereiding. Maak ijsblokjes met kerstomaatjes erin. Vul de shaker met 3 à 4 pure kerstomaatjes, een beetje koriander, gin en 2 jalapenõpepers. Plet alle ingrediënten met een ‘muddler’ (een soort vijzel voor cocktails). Vul het glas voor de helft met blokjes ijs met kerstomaat en voor de helft met gewone ijsblokjes. Vul de shaker aan met blokjes ijs en shake krachtig. ‘Strain’ de inhoud van de shaker dubbel over het ijs in het glas. Vul aan met tonic. 
Afwerking. Werk af met kerstomaatjes, een pepertje en wat koriander.

Recept: Mumbai gin & tonic

Gin: Bombay East. Tonic: Fever-Tree.
Bereiding. Maak ijsblokjes met steranijs erin. Vul het glas voor de helft met blokjes ijs met steranijs en de andere helft met gewoon ijs. Vul een cocktailshaker met gin en enkele kumquats. Plet het fruit met de muddler en shake krachtig. Strain de inhoud van de shaker dubbel over het ijs in het glas. Vul aan met tonic. 
Afwerking. Werk af met peperbolletjes, shizoblad, citroengras en een schijfje kumquat. 

Recept: gin & tonic Bulldog’s Temperament

Gin: Bulldog. Tonic: Fever-tree. 
Bereiding. Maak ijsblokjes met lavendel erin. Vul het glas voor de helft met ijsblokjes met lavendel en voor de andere helft met gewoon ijs. Vul de shaker met gin en tonic en shake krachtig. Giet de inhoud van de shaker in het glas. 
Afwerking. Werk af met in dunne reepjes gesneden Buddha’s hand – een soort langwerpige citroen - en doormidden gesneden ramboetan.

Gin & tonic kopen: uitgebreid en kwalitatief aanbod

Weet je niet waar je al die speciale ingrediënten kan kopen? Wij wel! Bij Makro en Metro vind je een uitgebreid aanbod aan verschillende soorten gin, tonic en garnituren. Alle bovenstaande ingrediënten kan je alvast bij ons vinden. Kom snel ook de rest ontdekken en creëer je eigen recept voor gin & tonic!

Gin & tonic recept: Spicy gin & tonic

Gin: Beefeater Tonic: Fentimans

gin tonic recept gin tonic

Gin & tonic recept: Bulldog's temperament

Gin: Bulldog Tonic: Fever-Tree

gin tonic recept gin tonic