Halloween versiering maken

Halloween versiering maken: de jack-o’-lantern

Pompoen uitsnijden: maak je eigen jack-o’-lantern

Een klassieker onder de klassiekers is de jack-o’-lantern. Deze benaming hoort typisch bij het Halloween zoals we dat kennen vanuit de Verenigde Staten.  De oorsprong ervan zou nochtans in Ierland liggen, waar er veel verhalen over circuleren. Hoe start je nu aan zo’n halloweenpompoen?

  • Teken eerst de ogen, neus en mond op de pompoen. Kies gemakkelijke vormen zodat ze gemakkelijk uit te snijden zijn.
  • Snijd de bovenkant uit de pompoen. Let er op deze zo uit te snijden zodat je de bovenkant als deksel kan gebruiken. Je snijd dus best met je mespunt gericht naar het middelpunt van de pompoen. Snijd je recht naar beneden, zal het deksel erdoor vallen.
  • Haal de binnenkant van de pompoen leeg met een lepel.
  • Snijd de ogen, neus en mond eruit.
  • Gebruik citroensap of haarlak op de uitgesneden delen zodat ze langer meegaan.
TIP : Laat niets verloren gaan en gebruik alles wat je uit de pompoen haalt. Rooster de pitten en maak pompoensoep of pompoenpannenkoekje met de vulling.

Andere versierideeën voor Halloween

Je kan zo ver gaan als je wil in de versiering van je woning. Halloween blijft wel een grappig griezelfeest. Bijzonder leuk zijn de spinnenwebben met plastic spinnen in, spinnen aan het plafond en tegen de muur. Maar ook heksen en trollen zijn leuk als versiering.

Wie graag knutselt kan spookjes maken en deze aan het plafond hangen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is witte stof, vulling, een stift en touw. Hang de stof met een touwtje aan het plafond en teken er oogjes op. Met wat slingers en lantaarns maak je het geheel compleet.

Halloweengekte in de keuken met een klassieke pompoentaart