Haarverzorging mannen: anti-roos shampoo en meer!

Haarverzorging voor mannen: anti-roos-shampoo voor haar in topconditie

Mannen, kies de juiste shampoo

Je kapsel is uiteraard belangrijk, maar je haar moet ook gezond zijn. De meeste mannen wassen hun haar elke dag onder de douche, maar een paar keer per week is ook voldoende. Hoe dan ook: een goede haarverzorging is altijd belangrijk, en dat durven vele mannen al eens over te slaan.

Voor een optimale verzorging van je haar moet je de juiste shampoo kiezen. Die moet aansluiten bij je haartype. Zo bestaan er verschillende shampoos voor vet haar, droog haar, krullen, blond haar, steil haar, … Een speciale ‘for men’ shampoo gebruiken kan natuurlijk ook. Zo ben je zeker van een haarverzorging met een mannelijke touch.

Het belangrijkste bij de keuze van een geschikte shampoo voor mannen is de PH-waarde. Die moet schommelen rond 6.8. Op die manier ben je er zeker van dat de shampoo mild is voor je haar. Gebruik zeker niet te veel shampoo of andere haarverzorgingsproducten en spoel je haar goed uit na het wassen. Doe je dat niet, dan kan je haar er dof gaan uitzien of kan je hoofdhuid geïrriteerd raken.

Extra haarverzorging nodig wanneer je een pet draagt?

Petten zijn al langer populair, maar afgelopen zomer kwamen daar nog hoedjes bij en in de winter maakten gebreide mutsen en beanies hun opmars. Aan hoofddeksels dus geen gebrek, maar zijn ze wel goed voor je haar? Het antwoord is dubbel. Zo veroorzaakt het dragen van een hoofddeksel geen haaruitval. Wel zorgt het voor een verminderde luchtcirculatie, waardoor je meer zweet en de poriën op je hoofdhuid verstopt kunnen raken. Een reinigende haarshampoo, eventueel speciaal ontwikkeld voor mannen, biedt hier een oplossing.

Anti-roos-shampoo voor mannen: de oplossing tegen roos

Roos of schilfertjes op de hoofdhuid is een probleem dat vooral voorkomt bij mannen. Het is erg vervelend, want roos op je schouders ziet er natuurlijk niet mooi uit. Gelukkig kan je dankzij een goede haarverzorging al een groot deel van het probleem oplossen.

  • Gebruik anti-roos-shampoo. Speciale anti-roos-shampoo voor mannen is te koop in de supermarkt, bijvoorbeeld in de afdeling haarverzorgingsproducten van Makro.
  • Laat inwerken. Het is belangrijk dat anti-roos-shampoo voor mannen de tijd krijgt om in te werken. Wacht dus 5 minuten en spoel vervolgens je haar goed uit.
  • Vermijd hitte. Extreme warmte kan je hoofdhuid nog meer beschadigen. Je haar wassen met erg heet water is dus geen goed idee, drogen met de haardroger op de hoogste stand evenmin.
  • Gebruik weinig haarproducten. Veel mannen hebben de neiging om te veel gel of wax te gebruiken. Dit kan er echter voor zorgen dat je nog meer last krijgt van roos.

Haarverzorging voor mannen

Op zoek naar een goede anti-roos-shampoo voor mannen? Of andere haarverzorgingsproducten waarmee elke man zijn kapsel weer in topvorm krijgt? Neem dan zeker eens een kijkje in de uitgebreide cosmetica-afdeling van je dichtstbijzijnde Makro!

Nog meer over verzorgingsproducten? Hier lees je alvast alles over verschillende soorten zeep.