Ontdek ons assortiment grote schoenen.

Grote voeten, grote zorgen? Vind de perfecte schoenmaat

Ecco, ‘The shoe must follow the foot’

Ons assortiment bevat een ruime keuze aan grote maten van Ecco. Dit internationaal gerenommeerde schoenmerk draagt comfort en stijl hoog in het vaandel. Hun adagium ‘The shoe must follow the foot’ zal veel mensen met grote voeten als muziek in de oren klinken, want een grote schoen die ook nog eens gemakkelijk wegdraagt, is een zeldzaamheid.

Grote schoenen kiezen? Volg dan onze tips

Heb je een grote schoenmaat, dan is het van belang dat je een schoen koopt die je als gegoten zit. Neem dus uitgebreid de tijd om te passen in de winkel. Een te smal model geeft drukplekken, een te grote schoen geeft blaren.

Kies een schoen die de voet – en vooral de hiel – stevig omsluit. De tenen mogen niet tegen de voorkant van de schoen stoten, zelfs niet als je bergaf loopt. Experts zeggen wel eens: ‘Je tenen moeten piano kunnen spelen.’

Bedenk ook op voorhand welke activiteiten je wilt gaan uitoefenen met je nieuwe schoenen. Loop je vaak over verharde wegen en op vlak terrein, dan is een zware bergschoen niet nodig. Wandel je veel, dan zijn je voeten wellicht getraind en kun je wel volstaan met een lichter model.