groenten bewaren

Je groenten bewaren: doe je dat in de diepvries of in de koelkast?

Groenten bewaren in de diepvries

De voordelen van diepvriesgroenten liggen voor de hand. Ze worden meteen na de oogst diepgevroren en hebben daardoor een voedingswaarde gelijk aan (en soms zelf beter dan) die van verse groenten. Groenten die op de juiste manier worden ingevroren, behouden hun vitamines en andere voedingsstoffen. Diepvriesgroenten zijn bovendien meteen kookklaar én het hele jaar door beschikbaar.

Groenten bewaren in de koelkast

Verse groenten zijn erg voedzaam en lekker, en mogen dus niet ontbreken op het menu. Spijtig genoeg hebben ze ook enkele ‘nadelen’. Verse groenten verliezen bijvoorbeeld snel hun voedingswaarde en kunnen maar voor een beperkte periode bewaard worden. Voorts zijn de meeste groenten niet het hele jaar door beschikbaar en kost het veel tijd om ze te bereiden.

Koelkasten kunnen dan weer wél uitpakken met een voordeel. Het energieverbruik van koelkasten is namelijk veel lager dan dat van diepvriezers.

Groenten bewaren: wat is jouw voorkeur?

Diepgevroren groenten en verse groenten kunnen soortgelijke voedingswaarden voorleggen. Het maakt dus niet zo gek veel uit wat je verkiest. Verkies je kookklare groenten die weinig voorbereidingswerk vergen en bovendien het hele jaar door beschikbaar zijn? Dan is een diepvries de juiste keuze. Wil je écht verse groenten die erg voedzaam en smakelijk zijn, zonder daarvoor een gepeperde energiefactuur te betalen? Dan biedt de koelkast dé oplossing.