Goudbrasem in zoutkorst, een visgerecht met een twist

Goudbrasem in zoutkorst, een visgerecht met een twist

Waarom kiezen voor goudbrasem?

Goudbrasem is een smakelijke vis, die gevangen wordt in de Atlantische Oceaan en de Middellandse zee. Deze vis is gewoonlijk ongeveer 40 centimeter lang, en is ook bekend onder de naam dorade. Het is een populaire vis die veel gegeten wordt. Dat mag niet verbazen, want goudbrasem is immers erg smakelijk!

Recept goudbrasem in zoutkorst

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 grote goudbrasem (± 1 kg) ontdaan van ingewanden
 • 2 kg grof zeezout
 • 150 g bloem
 • 60 g zetmeel
 • 4 eieren
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 citroen
 • 1 bundeltje verse kruiden (oregano, rozemarijn, dille, peterselie)

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200°C.
 • Meng het zout, bloem, zetmeel en de eieren door elkaar voor de zoutkorst. Gebruik hiervoor een mixer of keukenrobot. Snij de citroen en de knoflook in schijfjes en stop deze samen met de verse kruiden in de vis. Gebruik hiervoor de opening waar de maag van de vis is uitgehaald.
 • Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid hier een laag van het zoutdeeg over. Leg de vis op het deeg en dek af met het overige zoutdeeg zodat geen enkel stukje vis onbedekt blijft. Bak in de oven gedurende 30 minuten.
 • Haal de bakplaat uit de oven en snij voorzichtig het zoutdeeg open (zorg ervoor dat je niet in de vis snijdt). Je kunt de vis nu gemakkelijk ontvellen.
 • Snij het vlees mooi van de graten af en serveer met puree.
Smakelijk!

Paté van geitenkaas en aubergine: recept voor originele aperitiefhapjes

Bij een geslaagd feestje horen natuurlijk aperitiefhapjes. Of het nu gaat om een barbecue met vrienden of een grootschalig familiefeest, met ons recept voor paté van geitenkaas en aubergine scoor je gegarandeerd! Het legt namelijk de basis voor een heleboel lekkere aperitiefhapjes.

hobbycook vegetarische hapjes aperitief recepten

Lamsfilet in kruidenkorst: puur genieten

Een van de lekkerste stukjes van het lam is zonder twijfel de lamsfilet. In de lente en zomer serveer je dit heerlijk stukje vlees best op een frisse manier: in een kruidenkorst bijvoorbeeld! Dit kruidige en smaakvolle gerecht met lamsvlees is ideaal om te serveren tijdens een etentje met vrienden.

lam lamsfilet recept hobbycook