nieuw schooljaar, gezonde leefgewoontes

Back to school: gezonde eetgewoontes vanaf dag één

Het ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag


Het is een cliché, maar we halen enorm veel kracht uit een stevig ontbijt. Als je ’s ochtends opstaat, heb je al een aantal uren niets meer gegeten. Een portie energie is dus zeker geen overbodige luxe, integendeel. Als je een drukke ochtend voor de boeg hebt, is de nodige power een must. Maar een stevig ontbijt is daarom geen gezond ontbijt. Met een gezond ontbijt zou je een kwart van je dagelijkse energie moeten zien binnen te halen. Een gevarieerd ontbijt bestaat uit granen, melkproducten en fruit.

Ontbijt overgeslagen? beperk de schade met een tussendoortje


Ben je niet aan een ontbijt toegekomen? Geen paniek, een gezond tussendoortje brengt soelaas. Er bestaan heel wat tussendoortjes boordevol energie, maar ook een stuk fruit kan wonderen doen. Probeer er echter een goede gewoonte van te maken om ’s ochtends altijd te ontbijten. Het maakt je dag een stuk aangenamer en helpt je kinderen deze gewoonte over te nemen.

Een gezonde lunch: een must voor een dag vol energie


Gezond én lekker, het kan perfect. Net als voor het ontbijt hoort ook de lunch een bron van energie te zijn. Combineer het beleg naar hartenlust en varieer met groenten en fruitsoorten. Maak eens een fruitsla, doe schijfjes tomaat op de boterham of geef je kinderen een yoghurt mee. En ook met broodsoorten kun je variëren.

TIP: Zit je met een moeilijke eter? Zorg dan dat de lunch er leuk uitziet. Een mooie brooddoos, een kleurrijke serviet en boterhammen die eens anders gesneden zijn, kunnen al wonderen doen. Verras je oogappel met een leuk dessertje in de brooddoos!

Ideeën voor een heerlijk uitgebreid ontbijt

Het ontbijt: de eerste en meteen ook belangrijkste maaltijd van de dag. Wij gingen op zoek naar leuke ideeën voor een lekker en gezond ontbijt en lieten ons inspireren door ontbijtgewoonten van over de hele wereld!

gezond ontbijt ontbijt ontbijtbuffet

Back to school: een gezonde lunch

Het schooljaar gaat weer van start: boekentassen worden ingeladen met pennenzakken, boeken, kaften, ... en een brooddoos. Ben je nog op zoek naar lekkere en leuke lunchideeën voor een gezonde lunch? Wij weten raad!

brooddoos gezonde lunch lunchbox

Een gezonde lunch voor je kind? Dit moet in de brooddoos!

Weet je niet altijd goed wat je je kinderen als lunch moet meegeven? Dan ben je zeker niet de enige. Heel wat ouders worstelen met wat ze in de brooddoos van hun oogappels moeten doen. Je wil natuurlijk vermijden dat de brooddoos halfleeg terugkomt en je wil evenmin dat je kind ongezond eet. In dit artikel doe je inspiratie op voor een gezonde én lekker lunchbox.

gezonde lunch lunchbox brooddoos