Gemarmerde chocolademousse als dessert

Gemarmerde chocolademousse als dessert

Recept gemarmerde chocolademousse

Bereidingsduur: 30 minuten plus afkoelingstijd

Ingrediënten:

 • 8 eieren
 • 2 eetlepels suiker
 • 600 gr room
Voor de lichtkleurige mousse:

 • 200 gr witte chocolade
 • 2 blaadjes gelatine
 • 2 cl witte rum
 • 2 cl pastis

Voor de donkere chocolademousse

 • 200 gr pure chocolade
 • 2 cl cognac
 • 2 cl koffielikeur

Bereidingswijze

 • Laat de gelatine zacht worden in koud water. Hak de witte en de pure chocolade in stukjes en laat beide afzonderlijk au bain-marie smelten. Scheidt de eidooiers van het eiwit, zet het eiwit koud en klop de eidooiers met de suiker au bain-marie op tot een romig sausje.
 • Verdeel de massa over 2 kommen. Klop het eiwit samen met de room op tot het stijf is. Knijp de gelatine goed uit en meng deze met de rum en de pastis voor de lichtkleurige chocolademousse. Meng vervolgens de helft van het eiwitschuim met de witte chocolade en voeg de helft van de opgeklopte eidooiers toe.
 • Roer de cognac, koffielikeur en pure chocolade door de andere helft eigeel voor de donkere chocolademousse. Voeg vervolgens ook de overgebleven helft eiwit met room toe.
 • Om het gemarmerd effect te bekomen, doe je eerst de witte chocolademousse in een schaal en daarbovenop de donkere. Sleep nu een lepel door de schaal tot je het gewenste patroon hebt bereikt.

Benieuwd naar meer?

Een nagerecht met chocolade is natuurlijk niet zo uitzonderlijk. Ontdek hier een voorgerecht en hoofdgerecht met chocolade en verras je genodigden met een heel chocoladediner!

Appeltaart

Maak zelf superlekkere appeltaart met dit makkelijk recept!

appeltaart maken desserts recepten

Zadel van wild everzwijn met chocoladesaus en kersen

De herfst en winter zijn traditioneel het wildseizoen. Gezellig samen zijn, een goed glas wijn en lekker eten, wat is er meer nodig? Zin om iets avontuurlijks klaar te maken? Probeer dan everzwijn met chocoladesaus en kersen: perfect voor tijdens het wildseizoen. Gelukkig is er geen seizoen voor chocolade, die is het hele jaar door op zijn best!

wildrecepten recepten met chocolade everzwijn recepten

Pikante soep met witte chocolade

Wil je verrassen met een heerlijk voorgerecht dat bovendien niet al te moeilijk is? In een land dat beroemd is voor zijn chocolade en gastvrijheid, is uitgebreid en lekker eten eerder regel dan uitzondering. Dus waarom onze troeven niet combineren? Ontdek hier hoe een pikante soep met witte chocolade te bereiden.

witte chocolade soep maken recepten met chocolade

Chocolade in de keuken: niet enkel voor dessertjes!

Als we aan chocolade denken, denken we vaak desserts, tussendoortjes of zoete drankjes. Dat is ooit anders geweest. Net als bij koffie, is de smaak van de cacaoboon namelijk niet vergelijkbaar met het eindproduct zoals wij het kennen. Zo brachten de Azteken hun ‘xocolatl’ of ‘bitter water’ op smaak met o.a. chilipeper en werd cacao lange tijd uitsluitend als drankje genuttigd. Suiker werd dus pas veel later toegevoegd.

recepten met chocolade chocoladesaus lekkere gerechten

Longueur van peperkoek met chocoladefantasie

De hapklare longueurs van Makro zijn het ideale dessert voor wie het graag makkelijk heeft. Met dit recept sluit je het feestdiner af met een heerlijk zoete lekkernij die je gasten nog lang zal bijblijven.

desserts recepten desserts met chocolade recept peperkoek makkelijk dessert eenvoudig dessert recepten