Gebakken gamba met ratatouille

Gebakken gamba met ratatouille

Dit heb je nodig (4 pers.)

4 grote gamba • 1/2dl olijfolie • 25 g ui • 80 g courgette • 1 rijpe tomaat • 1 teentje knoflook • enkele blaadjes platte peterselie

Zo maak je het

  1. Hak de ui en de knoflook fijn, stoof in de helft van de olie. Snij de courgette in blokjes en voeg de ui bij en stoof kort mee,. Kruid met zout en peper.
  2. Ontvel en ontpit de tomaat en snij in blokjes. Hak de peterselie fijn en voeg met de tomatenblokjes bij de ratatouille. Kruid met zout en peper
  3. Pel de gamba’s, snij open en verwijder het darmkanaal. Bak ze in de resterende olie. Kruid kruid met zout en peper.
  4. Lepel de ratatouille in glaasjes en schik er een gamba op.

Ribeye op de rooster met salie en knoflook

Laat je inspireren: Ribeye op de rooster met salie en knoflook

vlees eten recepten

Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

Laat je inspireren: Gevulde sardines met olijven en olijfkruid

vis visgerechten recepten

Côte à l'os BBQ met chimichurri en salade van quinoa met kerstomaten

Lekker snel: Côte à l'os BBQ met chimichurri en salade van quinoa met kerstomaten

30 min chef recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten