Gebakken gamba met ratatouille

Gebakken gamba met ratatouille

Dit heb je nodig (4 pers.)

4 grote gamba • 1/2dl olijfolie • 25 g ui • 80 g courgette • 1 rijpe tomaat • 1 teentje knoflook • enkele blaadjes platte peterselie

Zo maak je het

  1. Hak de ui en de knoflook fijn, stoof in de helft van de olie. Snij de courgette in blokjes en voeg de ui bij en stoof kort mee,. Kruid met zout en peper.
  2. Ontvel en ontpit de tomaat en snij in blokjes. Hak de peterselie fijn en voeg met de tomatenblokjes bij de ratatouille. Kruid met zout en peper
  3. Pel de gamba’s, snij open en verwijder het darmkanaal. Bak ze in de resterende olie. Kruid kruid met zout en peper.
  4. Lepel de ratatouille in glaasjes en schik er een gamba op.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten