Gas, elektriciteit of houtskool … Welk barbecuetype ben jij?

Gas, elektriciteit of houtskool … Welk barbecuetype ben jij?

Barbecue op houtskool

De klassieke houtskoolbarbecue vereist wel wat handigheid en ervaring – en dat is meteen wat hem zo aantrekkelijk maakt bij de kenners. En ok, barbecueën op de authentieke wijze neemt wel wat meer tijd in beslag – de houtskool op temperatuur krijgen is altijd een uitdaging – maar de voldoening van een perfect gebakken stuk vlees is dan ook nergens groter. Dichter bij de natuur kom je niet.

Barbecue op gas

De gasbarbecue heeft twee voordelen die het houtskooltype ontbeert: je kunt de warmte regelen door te spelen met de gastoevoer én je kunt vrijwel zonder voorbereiding aan het bakken slaan. Geen vuurblokjes, dennenappels of andere truken van de foor: gewoon gas open en grillen maar! Bovendien is gas ook een stuk goedkoper dan houtskool en elektriciteit.

Elektrische barbecue

Ook erg in trek de laatste jaren is de elektrische barbecue. Die gebruik je zowel binnen als buiten! Net als bij gas kan de temperatuur heel precies worden geregeld. Meer ingewikkelde gerechten of delicate stukken vlees – denk aan vis – kunnen probleemloos worden bereid op de elektrische barbecue. Bovendien is elektrisch bakken ook heel veilig.

Je keuze kunnen maken? Veel bakplezier gewenst!

Nieuwe barbecue kopen? Dit zijn de toppers!

De zomer staat voor de deur. Tijd dus om een barbecue te plannen en volop te genieten met vrienden en familie. Voor een geslaagde barbecueavond moet je in de eerste plaats goed uitgerust zijn. Wil je een nieuwe barbecue kopen? Dan heb je de keuze tussen een houtskool barbecue, een gasbarbecue en een stenen model. Waarmee moet je nog meer rekening houden? Wij zetten het op een rijtje.

barbecue kopen gasbarbecue houtskoolbarbecue stenen barbecue

BBQ: Wat is het beste toestel?

Terwijl de ene zweert bij een gasbarbecue, is de ander meer overtuigd van de barbecue op houtskool. Weet jij al wat jouw type BBQ is? Wil je er meer over weten of weet je niets van barbecues? Lees zeker verder. We zetten alles voor jou op een rijtje.

barbecue kopen barbecue houtskool gasbarbecue