peperkoek

Longueur van peperkoek met chocoladefantasie

Dit heb je nodig:

  • 4 stukjes longueur van peperkoek (bij Makro in het diepvriesvak)
  • 100 g witte chocolade
  • 2 el mascarpone
  • 2 sneetjes peperkoek
  • Hoeveboter
  • Witte chocoladeschilfers
  • bloemsuiker

Zo maak je het:

Smelt de chocolade au bain marie.

Laat even afkoelen en meng dan met de mascarpone. Doe het mengsel in een spuitflesje en laat even opstijven.

Scheur de peperkoek in stukjes en bak ze krokant in een beetje boter. Laat afkoelen en mix dan kort in een blender.

Schik de stukjes longueur op een mooi bord en werk af met de chocoladeschilfers, bloemsuiker, chocoladecrème en crumble van peperkoek.

Mosselen met verse kruidenolie op de BBQ

Maak eerst de olie met verse tuinkruiden. Snipper de ui en de look fijn. Was en snipper de andere kruiden, rits de tijm en meng alles samen met de olijfolie ...

recepten

Camembert op de BBQ

Snij de rode vruchten in kleine stukjes en laat gedurende 2 uur marineren in een zoete wijn (bijvoorbeeld Château La Forêt). Maak een insnijding in de kaas en vul hem op met de gemarineerde vruchtjes.

recepten

Varkenshaasje met pastinaakstoemp

Haal het varkenshaasje een half uur op voorhand uit de koelkast...

recepten

Tartaar van sint-jakobsvruchten

Roer de wasabi en het limoensap door de mayonaise. Doe in een kleine spuitzakje en zet even apart...

recepten

Salade van rode biet

Meng voor de dressing alle ingrediënten in een bokaal en schud eens stevig...

recepten