IJslam: perfect dessert voor een communiefeest

IJslam als perfecte afsluiter van een communiefeest

IJslam: hou de traditie in ere

Iedereen heeft het ritueel al wel eens gezien. Tijdens het communiefeest wordt de kop van het ijslammetje door de communicant afgesneden. Daardoor lijkt het alsof er bloed uitkomt. Natuurlijk is het gewoon rode saus. Het is op het eerste gezicht een wat vreemd gebruik, maar het heeft wel degelijk een betekenis. Het ijslam symboliseert Jezus, die de zonden van de wereld wegneemt.  

Om duimen en vingers bij af te likken

De traditie van het ijslam is natuurlijk de moeite waard. Maar de smaak is minstens even belangrijk. IJslammetjes zijn overheerlijk. Binnenin wordt doorgaans aardbeien- of frambozencoulis gebruikt wat perfect smaakt in combinatie met het ijs. Het is ook altijd leuk om de naam van de communicant in chocola aan te brengen. En als extraatje kun je slagroom gebruiken!

Hoe het ijslam versnijden?

Vooraleer je het ijslam serveert, laat je het best een half uurtje op temperatuur komen. Zo wordt de roomijs nog lekkerder en kun je het gemakkelijker snijden. Hoe doe je dat?
  • Snij eerst de kop af.
  • Versnij daarna de rest van het lam.
  • Het roomijs dat overblijft, snij je tot slot in stukken.
Check vooraf goed hoeveel genodigden je verwacht. Eén ijslam is doorgaans genoeg voor 15 à 20 personen.

Smakelijk!

> Op zoek naar aperitiefhapjes en drankjes voor je communiefeest?