Fitnesstoestel voor thuis: sporten op elk moment

Fitnesstoestellen: welk apparaat voor welke doelstelling

Fitnesstoestellen om af te vallen

Wie graag verlost raakt van overtollige kilo’s, moet vooral aan cardiotraining doen. Dit soort training focust niet op kracht maar op uithoudingsvermogen. Pas bij een meer langdurige inspanning worden er vetten verbrand. De beste fitnesstoestellen om gewicht te verliezen zijn:

  • Loopband
  • Fietsen zoals een hometrainer, spinning bike of hometrainer met rugleuning
  • Crosstrainer
  • Roeimachine

Gebruik deze fitnesstoestellen minstens 3 keer per week gedurende minimaal 45 minuten. Train tegen een rustig tempo maar probeer het lang vol te houden. Wissel af tussen verschillende fitnesstoestellen zodat je zowel je boven- als je onderlichaam traint. Om af te slanken en een stevig lichaam te verkrijgen, doe je naast cardiotraining ook krachtoefeningen en buikspieroefeningen, bijvoorbeeld met behulp van een buikspierplank.

Fitnesstoestellen voor extra spierbundels

Mannen willen vaak een gespierde borstkas en bovenarmen, terwijl vrouwen eerder uiteenlopende spieren willen trainen. Thuis zijn vooral losse gewichten, halters en trekveren interessant. Die zijn goedkoper dan een volledig fitnesstoestel en nemen niet veel plaats in, zodat je ze gemakkelijk kunt opbergen. Ook een krachttoestel om in de deuropening te monteren is erg handig.

Voor beginners is een volledig toestel echter een betere keuze. Oefeningen met gewichten vragen wat ervaring. Een verkeerde houding levert al snel blessures op. Door een fitnesstoestel te gebruiken, daalt dit risico sterk en train je veiliger. Met een Multi Gym of Krachtstation haal je in één klap meerdere toestellen voor armen en benen in huis.

Fitnesstoestellen voor revalidatie

Soms moet je fitnessen uit noodzaak, bijvoorbeeld om te revalideren na een ongeval. Door een fitnesstoestel voor thuis aan te kopen, kun je op elk moment even trainen, waardoor je herstel vlotter zal verlopen. Welke toestellen je precies in huis moet halen, is afhankelijk van je kwetsuur en dien je te beslissen in samenspraak met een dokter of kinesist.


Van klusruimte tot tuinkantoor: zoveel meer dan een tuinhuis

Een tuinhuis hoeft niet per se enkel en alleen te dienen als opbergruimte. In tegendeel. Deze extra ruimte kan je aanwenden voor heel wat andere zaken. Ontdek hieronder onze favoriete mogelijkheden!

blokhutten tuinhuis fitnesstoestellen