Fiets kopen: waarop moet je letten?

Fiets kopen: waarop moet je letten?

Soorten fietsen


Er zijn verschillende soorten fietsen verkrijgbaar. Kies je een damesfiets en herenfiets? Een 'gewone' fiets of een stadsfiets? Of ben je sportief en ga je voor een koersfiets? Keuze genoeg, aan jou om de juiste te maken. Elektrische fietsen zijn ook aan een steile opmars bezig. Ze zijn heel handig als je lange afstanden aflegt en beantwoorden aan de hoogste kwaliteitsnormen. Een elektrische fiets geeft een heerlijk gevoel: bij elke trapbeweging krijg je er als het ware een extra zetje bij. En in tegenstelling tot wat dikwijls wordt gedacht, is hij niet alleen voor senioren!

Fiets kopen: de juiste framemaat


Wanneer je een goede fietshouding aanneemt, worden je gewrichten minder belast en loop je minder snel blessures op. Zeker als je regelmatig je fiets van stal haalt, moet je daaraan voldoende aandacht besteden. De framemaat is daarbij cruciaal. Om die perfect op je lengte af te stellen, neem je op het zadel plaats en moet je met je tenen de grond kunnen raken. Doe ook altijd een ritje vooraleer je een fiets koopt. Tijdens het fietsen moet het been waarop je niet afduwt licht gebogen zijn. Zo verkrijg je een soepele trapbeweging en spaar je de spieren in je benen.

Aluminium, staal of carbon


Een fiets kopen betekent ook het juiste materiaal kiezen. In de meeste gevallen de keuze tussen een stalen of aluminium frame. De voordelen van een stalen frame zijn: duurzaamheid en stevigheid. Nadeel is dat het zwaarder is dan een fiets met een aluminium frame. Aluminium weegt niet alleen minder, het is ook een roestvrij materiaal. Bovendien zijn er veel meer mogelijkheden op het gebied van design. Wil je een sportieve fiets kopen? Dan kies je het beste voor een carbon frame: de ideale combinatie van licht en sterk.

Comfortabel fietsen


Tegenwoordig besteden de fabrikanten van fietsen meer en meer aandacht aan comfort. Heel wat fietsen worden uitgerust met een verende voorvork waardoor je comfortabeler fietst en minder kracht nodig hebt. Bovendien worden de schokken beter opgevangen en zal je 'zachter' fietsen. Dankzij een zadelpen en een verstelbare stuurpen kun je zelf heel gemakkelijk je zadel en stuur verstellen.

Fiets kopen: hoeveel versnellingen?


Wanneer je een nieuwe fiets aanschaft, moet je ook beslissen hoeveel versnellingen je wilt. Het voordeel van versnellingen is dat je langzamer en sneller kunt fietsen met hetzelfde aantal trapbewegingen. Het is sowieso handig om een fiets met minimum drie versnellingen te kiezen, maar je kunt ook voor een veelvoud opteren. Ze zijn vooral handig als je bergop moet fietsen.

Zorg er ten slotte ook voor dat je een degelijk fietsslot koopt. En let verder ook op de kwaliteit van de remmen en de verlichting.

Ontdek onze fietsen in de MakroShop

Skischoenen kopen: waarmee rekening houden?

Een aangenaam gevoel, warme voeten, geen pijn of hinder aan je kuiten: tijdens het skiën is het belangrijk dat je zo comfortabel mogelijk van de piste komt. Skischoenen zijn daarvoor heel belangrijk en vormen – meer nog dan je ski’s – het belangrijkste onderdeel van je skiuitrusting. De juiste skischoenen kopen doe je niet zomaar, je moet met verschillende factoren rekening houden. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

skimateriaal skischoenen kopen ski uitrusting sport

Skikleding: volledig voorbereid op de latten

Kijk je ook uit naar de eerste sneeuw en je wintersportvakantie? Niets zo heerlijk om op je ski’s of snowboard van de piste te glijden. Om volop te kunnen genieten van je wintersport, moet je extreme weersomstandigheden kunnen trotseren: wind, sneeuw, vrieskou, ... Met de juiste skikleding houd je het warm en comfortabel!

ski-jassen skikledij skibroek sport

Lopen in de winter? Draag de juiste loopkledij

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Heb je ook al goede voornemens gemaakt? Dan is de kans groot dat meer sporten op je to-do-lijstje prijkt. Heb je al aan lopen gedacht? Het is de ideale sport, ook tijdens de winter. En je kunt het op eender welk moment van de dag doen. Het enige wat je nodig hebt, is de juiste loopkledij. Ontdek hier hoe je perfect voorbereid aan de start verschijnt.

loopkledij winter loopkleding lopen in de kou sport

Een elektrische fiets kopen? Ontdek de voordelen en nuttige tips!

Elektrische fietsen zijn een relatief nieuw fenomeen dat heel snel aan populariteit gewonnen heeft. Dankzij een elektrische fiets is naar het werk rijden veel minder vermoeiend en bovendien wordt dankzij deze uitvinding een flinke afstand fietsen ook weer haalbaar voor ouderen. We zetten alvast de voordelen van elektrische fietsen voor jou op een rij. Helemaal overtuigd? Wie een elektrische fiets wil kopen, voorzien we van nuttige tips!

goedkope elektrische fiets elektrische fiets kopen elektrische fiets

Ski’s kopen: een beknopte handleiding

Vertrek je binnenkort op wintersportvakantie en voel je het al kriebelen? Heb je een mooi huisje of appartement gevonden in een prachtig skioord? Dan ben je bijna klaar om te vertrekken. Om volop van je skivakantie te genieten, moet natuurlijk ook je skimateriaal tiptop in orde zijn. Vooral de kwaliteit van je ski’s is belangrijk. Nieuwe ski’s kopen doe je dan ook niet zomaar. Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje.

skimateriaal skilatten skistokken sport