fiets gps

Een fiets-gps: onontbeerlijk voor de sportieve vakantieganger

Een fietsnavigatiesysteem of een app?


Smartphones zijn uitgerust met een gps-functie en kun je ook als navigatiesysteem gebruiken. Bovendien rijzen navigatie-apps als paddenstoelen uit de grond. Je hebt wel een degelijke stuurhouder en een beschermhoes voor je smartphone nodig. Hou er ook rekening mee dat je batterij tijdens een lange rit danig op de proef wordt gesteld. Fietscomputers met een volledig uitgerust navigatiesysteem zijn hoe dan ook performanter dan smartphones en leveren meer gedetailleerde data.

Een fiets-gps met vooraf geïnstalleerde kaarten


Fiets-gps’en zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en met verschillende snufjes. Sommige modellen verzamelen data tijdens de rit, die je achteraf kunt consulteren en opslaan. Meer geavanceerde toestellen beschikken niet alleen over een gps-functie, maar ook over vooraf geïnstalleerde kaarten. Zo kun je vooraf je traject uitstippelen en de route volledig plannen. Je krijgt een zicht op hoeveel kilometers je zult afleggen en welke tijd je moet voorzien. Heel handig, zeker wanneer je op vakantie bent in Duitsland, Frankrijk of Italië en je de omgeving helemaal niet kent.

Fietscomputers met leuke extraatjes


Fietsnavigatiesystemen combineren meerdere functies. Ze doen niet alleen dienst als gps, maar bieden bijkomende, leuke opties:

  • Afstand en snelheid registreren.
  • Hartslag monitoren.
  • Hoogteverschillen bijhouden.
De meeste fietscomputers maken hiervoor gebruik van de bluetooth-technologie. Controleer vooraf of deze opties daadwerkelijk aanwezig zijn.

Welke schermgrootte kiezen?


Het beeldscherm van een fiets-gps is in verschillende groottes verkrijgbaar. De keuze maak je volledig zelf, afhankelijk van je wensen. De diagonaal van de touchscreens varieert tussen vier en negen centimeter. Om goed te kunnen navigeren, mag je scherm niet te klein zijn.    

Tip: Check vooraf welke fietskaarten je tijdens je vakantie nodig hebt. De fabrikanten van fiets-gps’en bieden de mogelijkheid om extra kaarten aan te kopen.

Ontdek onze fiets-gps'en in de MakroShop