Een zitmaaier kopen: tweedehands of nieuw?

Een zitmaaier kopen: tweedehands of nieuw?

Tweedehands of nieuwe zitmaaier kopen?

Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Het belangrijkste argument om voor een tweedehands exemplaar te kiezen, is wellicht de prijs. Afhankelijk van de ouderdom van de zitmaaier en de staat waarin de verkoper hem aanlevert, kun je een flink bedrag besparen. Voor een nieuwe zitmaaier tel je al gauw rond de 1.000 euro neer. Dat doe je niet in een impulsieve bui. Overweeg vooraf aan welke voorwaarden jouw zitmaaier moet voldoen.

Waarmee rekening houden?

Een zitmaaier lijkt misschien in alle omstandigheden het meest comfortabele en efficiënte toestel om je gras mee te maaien. Toch zijn zitmaaiers niet voor iedere gebruiker geschikt. Voor je besluit om een tweedehands of nieuwe zitmaaier te kopen, neem je het best deze elementen in overweging.

Kleine of grote tuin

Een zitmaaier kopen is vooral aangewezen wanneer je een grote tuin hebt en je met een standaard grasmaaier uren bezig bent om je gazon te onderhouden. Met een zitmaaier gaat het maaien veel sneller én efficiënter, want de maaimessen van een zitmaaier hebben meestal een groter bereik. Heb je een kleine tuin? Kies dan voor een handige en wendbare elektromaaier.

Vrije tijd

Heb je groene vingers en breng je je vrije middagen met veel plezier door in je tuin? Of ben je een handige harry die graag sleutelt aan alles wat een motor heeft? In beide gevallen sluit een zitmaaier mooi aan bij jouw vrijetijdsbesteding. Een zitmaaier vergt nu eenmaal regelmatig onderhoud. Als je daar geen tijd voor kunt of wilt vrijmaken, zie je beter af van je aankoop.

Opbergruimte

Een laatste, niet te onderschatten element dat in je overweging moet meespelen, is opbergruimte. Een zitmaaier heeft een droge en beschutte opbergplek nodig – het liefst zelfs een plek waar voldoende extra ruimte is om ook het onderhoudsmateriaal onder te brengen. Een ruime garage of een groot tuinhuis zijn ideale opbergplekken voor je zitmaaier.

Zitmaaiers van A tot Z

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden van een zitmaaier? Dan heb je keuze te over. Van het meest basic model tot een geavanceerd toestel voor de ware tuinliefhebber: bij Makro vind je vast de zitmaaier die helemaal aan jouw voorwaarden voldoet.