kinetisch zand

Hoe een zandkasteel bouwen … met kinetisch zand?

Wat is kinetisch zand?

Kinetisch zand is wel degelijk zand, zelfs al voelt het eerder aan als klei of deeg. Het wordt ook wel eens magisch zand genoemd omdat het een fascinerende substantie is. Met kinetisch zand spelen, is een echte belevenis. Dankzij het polymeer heeft het opmerkelijke elastische eigenschappen. Het wordt soms zelfs tijdens gedragstherapieën gebruikt omdat het stress vermindert. Kinetisch zand droogt nooit uit en jij en je kinderen hebben te allen tijde propere handen. Bovendien kun je het snel en gemakkelijk opruimen en blijft het alleen aan zichzelf plakken.

De droom van iedere ouder

Je kind heeft buiten gespeeld, komt binnen, trekt zijn schoenen uit en laat een zandspoor achter in het hele huis. Herken je dit scenario? Dan weet je dat het erg vervelend is! Dankzij kinetisch zand is het gelukkig voorgoed verleden tijd. Het is de droom van iedere ouder. Je kinderen zijn er urenlang mee in de weer en maken er allerlei mooie constructies mee, zonder dat ze er in een mum van tijd vuil van worden en er overal zand achterblijft.

Voor buiten én binnen

Magisch zand kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Je kunt er op de keukentafel allerlei leuke vormpjes mee maken, maar het net zo goed buiten gebruiken voor grotere constructies. Het staat vast dat je kinderen in de ban raken van het wonderbaarlijke goedje!   

100% betrouwbaar

De stof die kinetisch zand elastisch maakt, is polydimethylsiloxaan. Het is een veilige stof die ook in sommige voedingsmiddelen wordt gebruikt. Geen probleem dus als je oogappel per vergissing wat magisch zand in z’n mondje stopt.