Een skibox bevestigen? Tips voor een vlotte montage

Een skibox bevestigen? Tips voor een vlotte montage

Kies de juiste dakdragers

Een skibox bevestigen doe je met behulp van dakdragers die je op het dak van je auto bevestigt. Er zijn universele dakdragers verkrijgbaar, maar sommige automerken maken hun eigen modellen in samenwerking met fabrikanten van autoaccessoires. Informeer je dus vooraf over welk type dakdragers je nodig hebt. Ook de lengte van de dakdragers is een belangrijk aandachtspunt. Let er verder op dat je de dakdragers gemakkelijk kunt monteren en demonteren.

Hoe een skibox bevestigen?

Zodra de dakdragers zijn geplaatst, kun je de skibox bevestigen. Bij de meeste modellen zijn er ter hoogte van de dragers twee haken bevestigd die je van binnenuit kunt aandraaien. Op die manier klemmen ze zich rond de dakdragers en komt de skibox volledig vast te zitten. Controleer goed dat de skibox niet meer kan bewegen. Zo vermijd je onderweg onaangename verrassingen.

Plaats lichte spullen in je skibox

Hoeveel bagage mag je in een skibox meenemen? Het is een veel gestelde vraag die van twee factoren afhangt: het laadvermogen van de skibox en het gewicht dat je bovenop je auto mag plaatsen. Elke auto heeft een maximaal toelaatbare massa die je niet mag overschrijden. Je doet er sowieso goed aan om zware spullen niet in de skibox te vervoeren. Zo blijft je auto wendbaar en ondervind je geen hinder bij bijvoorbeeld scherpe bochten.

Hoger brandstofverbruik

Met een skibox is je auto bovendien minder gestroomlijnd en ondervind je meer weerstand. Je zal dan ook regelmatiger bij een tankstation moeten halthouden.

Tip: hou je snelheid onder controle, zodat je veilig en ongeschonden op je bestemming aankomt.

Wil je een skibox kopen? Neem dan snel een kijkje in onze webshop en ontdek onze Hapro skiboxen. Ze staan garant voor kwaliteit, gebruiksgemak en comfort!

De ideale dakkoffer voor al je skimateriaal

Vertrek je op skivakantie en is de koffer van je auto niet groot genoeg? Dan is een dakkoffer je ideale metgezel. Je kunt er ‘onhandige’ bagage zoals ski’s, snowboards, skistokken en skischoenen in kwijt. Op die manier houd je voldoende ruimte over in je koffer en kun je met het hele gezin comfortabel op weg naar je skibestemming. Een dakkoffer kopendoe je niet in een-twee-drie. Waarmee moet je precies rekening houden?

dakkoffer kopen skiboxen dakdragers