kerstboom kiezen? Echt of nep?

Echt of nep: welke kerstboom kies jij?

De kerstboom: een moeilijke keuze?

Bij Kerstmis hoort een kerstboom. Maar wélke boom? Eentje van plastic – een eenmalige aankoop en je hebt er de rest van je leven plezier van – of een echte – die verliest zijn naalden, maar schenkt je wél die heerlijke geur in ruil. Elk jaar opnieuw is het moeilijk kiezen. Laat ons daarom beginnen bij het belangrijkste: de prijs.

Is een nepboom duurder dan een echte?

In aanschaf is een nepexemplaar inderdaad beduidend duurder dan een echte kerstboom. Maar op termijn ben je wél goedkoper af. Van een plastic of kunststof kerstboom geniet je na 20 jaar nog – de meerkosten zijn dan al lang vergeten. Zie het dus als een investering en tel gerust wat meer neer voor je nepexemplaar. Waarom? De duurdere modellen zien er gewoon een pak realistischer uit – de meeste kun je zelfs niet onderscheiden van hun natuurlijke tegenhangers! Goedkopere modellen durven ook wel eens bezwijken onder het gewicht van kerstballen en -versieringen – zeker als jij het ‘hoe meer, hoe liever’-type bent!

Is een echte kerstboom belastend voor het milieu?

Elk jaar opnieuw eindigen duizenden groen-, blauw- en zilversparren op de brandstapel, doorgaans zo’n veertien dagen na het kerstfeest. Uiteraard is dat zonde van al dat natuurschoon. Maar zijn plastic- en PVC-sparren dan écht beter voor het milieu?

Toch wel. Kunstbomen worden dan wel gemaakt van schadelijke kunststoffen, maar omdat je er zo lang van geniet, is de milieubelasting zo goed als nihil. Het overwegen waard dus!

Andere voordelen van een nep kerstboom:

  • demonteerbaar en dus gemakkelijk te vervoeren en op te bergen
  • brandveilig
  • volmaakte vorm en altijd mooi groen
  • verliest geen naalden
Ga je door de knieën voor die unieke geur van dennennaalden? Dan is je keuze wellicht al gemaakt. Ben je niet zo’n fan van naalden, dan is een nep kerstboom de enige juiste beslissing.

Ontdek onze kerstbomen in de MakroShop

Je kerstboom aan het versieren? Deze tips maken kerst extra gezellig!

Ondanks de koude temperaturen is kerst de warmste en gezelligste periode van het jaar. Maar een unieke kerstsfeer creëer je niet zomaar. Zo speelt de kerstdecoratie van je woning een belangrijke rol. De juiste kerstverlichting kiezen, de kerstboom versieren, het hoort er allemaal bij! Wij geven je alvast vijf tips om je kerstfeest net dat tikkeltje extra te geven.

kerstboom versieren kerstdecoratie ideeën kerstverlichting led