lentebloemen

Gouden tips voor de juiste lentedecoratie

Creëer een harmonieus geheel

Heb je een landelijk, klassiek, modern of design interieur? Zorg er dan voor dat je lentedecoratie aansluit bij de stijl van je woning. Op die manier creëer je een mooi, harmonieus geheel dat rust uitstraalt. In klassieke en landelijke woningen passen zachte, natuurlijke kleuren – ook hout is een aanrader – terwijl moderne interieurs meer gebaat zijn met felle kleuren en strakke designelementen.

Haal Pasen in huis

Wie lentedecoratie zegt, zegt Pasen. Tulpen zijn nog altijd voltreffers, maar ook andere lentebloemen zoals narcissen, krokussen of hyacinten doen het altijd goed. Een witte, mooi versierde tak is een stijlvol element, net zoals bloemstukjes in combinatie met kaarsen en eitjes. Je kunt ook een elegante vaas vullen met lentebloemen. Zet ze in het zicht op een kast of in het midden van de eettafel en maak er een echte blikvanger van.

Wil je het wat grootser aanpakken? Versier dan een houten dienblad met vrolijke en kleurrijke elementen.

Plantenpotjes in pastelkleuren

Als je van knutselen houdt, kun je zelf lentedecoratie maken. Stijlvolle potjes met felgroene plantjes staan garant voor vrolijkheid. Ga aan de slag met kwast en verf en schilder ze in pastelkleuren. Zo creëer je een mooi contrast tussen de groene plantjes en de pastelkleurige potjes.   

Extra tips voor een fleurig interieur

De lente is synoniem met frisse kleuren. Met deze accessoires zorg je voor instant lentekriebels in huis:

  • kleurrijke kussens
  • gekleurde theelichthouders
  • gekleurde kaarsen
Tip: Wil je ook je veranda op de juiste manier versieren? Voorzie dan een houten tuinkastje met lentebloemen en lentedecoratie. De felle kleuren passen perfect bij de natuurlijke houten tint.