selfiestick

De selfiestick: vernuftige verlenging van je arm

Hoe werkt een selfiestick?

Een selfiestick is een stok die je kunt uitschuiven en waarop je je smartphone plaatst. Op die manier kun je meer mensen in beeld krijgen wanneer je een selfie neemt. Net daarom is hij ook zo populair. Als je gewoon met je arm een zelfportret neemt, is de kwaliteit dikwijls niet goed en krijg je amper jezelf in beeld. Selfiesticks worden ook gretig door beroemdheden gebruikt. Denk maar aan de selfie met de wereldberoemde acteurs (onder andere Bradd Pitt, Keving Spacey en Meryl Streep) die tijdens de Oscaruitreiking van 2014 werd genomen. 

Selfiestick met bluetooth of via een app

Doorgaans werken selfiesticks met een bluetooth-verbinding. Op die manier maken ze automatisch verbinding met je smartphone. Je drukt gewoon de knop in het handvat in en klaar is kees. 
Het is ook mogelijk om een selfiestok via een app op je smartphone te bedienen. Met de app stel je de zelfontspanner in vooraleer je een selfie maakt.

De troeven op een rijtje

Selfiestokken zijn hippe hebbedingen die ideaal zijn als cadeau. Dit zijn de voornaamste troeven:

  • Gebruiksvriendelijk: ze zijn heel eenvoudig te bedienen.
  • Handig: gemakkelijk op te bergen. Selfiesticks zijn zo’n twintig centimeter lang. Als je ze uitschuift, meet de stok ongeveer een meter.
  • Democratisch geprijsd. Gemiddeld ligt de prijs tussen de twintig en dertig euro.

Overal en altijd de leukste foto’s

Tijdens feestjes, concerten, op reis aan het zwembad, op skilatten of tijdens het backpacken: selfiesticks komen altijd en overal van pas. Zodra je je favoriete foto’s hebt genomen, kun je ze delen via Facebook en Instagram. Vergeet je vrienden die mee op de foto’s staan niet te taggen!