De ideale dakkoffer voor al je skimateriaal

De ideale dakkoffer voor al je skimateriaal

Laadvermogen en bevestiging

Om te beginnen is het laadvermogen een belangrijk criterium. Welk skimateriaal neem je mee op reis en hoe lang zijn je ski’s? Je doet er goed aan om geen al te zware bagage in je dakkoffer te plaatsen, want dat kan de maximale dakbelasting van je auto in het gedrang brengen.  

Om een dakkoffer te bevestigen, heb je dakdragersnodig. Die maak je gewoon vast op het dak van je auto. Hou altijd de breedte van de dakdragers in het oog zodat ze zeker passen.

Dakkoffer bestaat uit duurzame kunststof

Dakkoffers worden uit kunststof gemaakt en moeten aan de nodige kwaliteitseisen voldoen. De dikte van de kunststof is een belangrijke maatstaf voor de kwaliteit. Dakkoffers moeten tegen een stootje kunnen en vooral weer en wind trotseren. Let er ook op dat ze bestand zijn tegen UV-stralen,want anders krijg je verkleuring. Tijdens de fabricage worden ze doorgaans aan heel wat tests onderworpen: tril-, water-, wind- en crashtesten.

Impact van een dakkoffer op het rijden

Tegenwoordig hebben alle dakkoffers een aerodynamische uitvoering waardoor je amper merkt dat je met een dakkoffer rondrijdt. Je moet er wel rekening mee houden dat je wat meer brandstof zult verbruiken. Uiteraard wordt je auto wat verhoogd. En dat is iets om rekening mee te houden wanneer je bijvoorbeeld een (ondergrondse) parkeergarage binnenrijdt.

In de MakroShop kan je online dakkoffers kopen. Ze zijn verkrijgbaar voor alle gangbare afmetingen en geschikt om je ski’s in op te bergen. Met een paar muisklikken is je bestelling afgerond! We hebben de volgende modellen in de aanbieding.

  • Hapro dakkoffer Carver 6.3: ideaal voor 4 paar ski’s (kleiner dan 185 cm). Met veiligheidsslot en een garantie van 5 jaar.
  • Hapro Dakkoffer Roady 450: geschikt voor 5 paar ski’s (kleiner dan 185 cm). Er zijn twee veiligheidssloten voorzien en je krijgt een garantie van 3 jaar. 


Een skibox bevestigen? Tips voor een vlotte montage

Vertrek je binnenkort op wintersportvakantie? Dan heb je zeker al een uitgebreide lijst gemaakt met wat je allemaal moet meenemen. En dat is heel wat. Aangezien skimateriaal en skikleding heel wat plaats in beslag nemen, is een skibox dan ook geen overbodige luxe wanneer je op skivakantie gaat. In dit artikel ontdek je alles over het nut en de montage van skiboxen.

skibox kopen dakkoffer bevestigen skiboxen