Lichtjes bitter en toch lekker zoet: ontdek de hipste drankjes met pompelmoes

Lichtjes bitter en toch lekker zoet: ontdek de hipste drankjes met pompelmoes

Gele of roze pompelmoes?

Pompelmoes bestaat in verschillende soorten: de gele en de roze pompelmoes, waarbij de laatste variant het zoetste is. Pompelmoes wordt gekenmerkt door zijn bittere smaak. Deze zit echter voornamelijk in de ‘velletjes’ tussen het vruchtvlees. Snij je deze weg, dan hou je een lekker zoete vrucht over!

Pompelmoes: lekker én heel gezond

Pompelmoes is niet alleen superlekker, maar ook heel gezond. De citrusvrucht zit boordevol anti-oxidanten zoals bèta-caroteen en flavonoïden. Daarnaast bevat ze vitamine A en C, en ook calcium en ijzer. Bovendien is pompelmoes caloriearm en dus heel geschikt voor wie gezond en licht wil eten.

Hip op een terrasje met Aperol Spritz

Met al die variëteiten en voordelen mag het geen verrassing zijn dat pompelmoes erg populair is bij tal van zomerse drankjes. Het bekendste is waarschijnlijk Aperol. Dit aperitief wordt volgens het merk zelf gemaakt van zoete en bittere citrusvruchten en een geheime kruidenmengeling. Vooral Aperol Spritz is in de zomer helemaal hip. Dit maak je door twee delen Aperol te mengen met drie delen prosecco en één deel bruiswater. Feestelijk afwerken met ijsblokjes en een schijfje sinaasappel en genieten maar!

Alcoholvrije aperitief met pompelmoes

Liever een alcoholvrije variant? Probeer dan eens een ‘eskimo’. Hiervoor meng je simpelweg pompelmoessap met tonic. Afwerken doe je op dezelfde manier als Aperol Spritz, zo wordt het extra stijlvol! Voor dit drankje kun je natuurlijk pompelmoessap uit een doos gebruiken, maar nog lekkerder wordt het als je zelf enkele pompelmoezen perst!

Roséwijn met pompelmoessmaak: zeker eens proberen!

Liever een kant-en-klaar alternatief? En ben je een liefhebber van wijn? Laat dan je gewone witte of roséwijn voor één keer voor wat hij is en probeer eens een wijn met pompelmoes! Bij Makro koop je nu ook roséwijn met het aroma van pompelmoes; de zogenaamde Rosé & Pamplemousse van het merk Fanny. Deze heerlijke wijn met pompelmoes smaakt heerlijk als aperitief of bij een barbecue en is goed op weg om een nieuwe trend te worden!

Lemon cheesecake cocktail

Doe 40 ml limoncello, 20 ml Licor 43, 30 ml citroensap, 20 ml suikersiroop en 30 ml room in een shaker...

cocktails

Foie gras met peperkoek, mango en passievruchtenpulp

Schil de mango en snij het vruchtvlees in dunne plakken van ongeveer ½ cm dikte...

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes fruit recepten fruit eten

De ultieme checklist voor de perfecte brunch in je tuin

Brunchen is altijd fijn, brunchen in je tuin nog nét iets fijner. Maar een geslaagd tuinfeest organiseren vergt al snel heel wat tijd – en vaak ook voldoende stress. Met deze superhandige brunch-in-je-tuin checklist helpen wij je van al je zorgen af. Tijd om af te checken!

cocktails tuinfeest tuindecoratie picknicktafel

BBQ op je balkon: 8 tips

Je bent jong en je wilt wat. Een barbecue organiseren bijvoorbeeld. Maar hier komt het. Je woont op een appartement met balkon. Paniek? Nergens voor nodig! Want met deze tips organiseer jij een top BBQ op jouw terras.

barbecue cocktails

Spritzer mocktail met een bittertje

Ontdek hier hoe je een Spritzer mocktail met een bittertje maakt.

aperitiefdrank cocktails cocktails maken cocktail recept