Tips voor de mooiste communiegeschenken

Je communicant verrassen? Kies de juiste communiegeschenken

Leer de leefwereld van de communicant kennen

Communicantjes kijken maanden reikhalzend uit naar hun eerste of plechtige communie. Wanneer de grote dag is aangebroken, is het tijd om… alle cadeautjes in ontvangst te nemen. Ben je de mama, papa, meter of peter? Niets zo plezierig als de glimlach van je oogappel wanneer die een cadeautje krijgt. Als je een communiecadeau kiest, moet je je in de leefwereld van de communicant inleven. Wat is er hot en wat vinden jongeren leuk? Het is altijd een goed idee om een verlanglijstje te vragen. Zo ben je er zeker van dat het geschenk in de smaak valt.    

Communiegeschenken: kies voor zekerheid

Voor communiegeschenken geldt maar één regel: zal de communicant er blij mee zijn? Je kan een bijzonder en exclusief cadeau voorzien, maar dat heeft geen zin als het niet in de smaak valt. Voor een plechtige communie is een fiets nog altijd een voltreffer. De start van de middelbare school is voor veel jongeren het begin van dagelijkse fietstochten. Met een hip horloge zal je ook altijd scoren: tegenwoordig vind je ze in allerlei kleuren en uitvoeringen.  

Sportieve communiegeschenken

Hou je het liever sportief? Dan zijn er ook mogelijkheden te over. Van een trampoline kan je communicant volop genieten. Als je telg sportief is, zijn er tal van opties: nieuwe loop- of voetbalschoenen, een nieuw tennisracket, een nieuwe sportoutfit,… Ook voetbalshirts doen het altijd goed bij de jongens: van hun favoriete voetbalploeg of met de naam van hun favoriete speler.

Welk communiecadeau je ook kiest, zorg ervoor dat het je communicant niet ontgoochelt. En wie weet krijg je ook wel een mooi geschenk als blijk van waardering!