Hoe kies je een comfortabel hoofdkussen? Ontdek het hier.

Zo kies je een comfortabel hoofdkussen

Een hoofdkussen kiezen in functie van je slaaphouding


Het doel van een kussen is je hoofd en nek zo natuurlijk mogelijk te ondersteunen. Welk kussen dat het beste doet, hangt af van je slaaphouding. Wie op zijn rug slaapt, heeft een ander kussen nodig dan een buik- of zijslaper.

Rugslaper


Kies een dunner kussen, zodat je hoofd niet te veel naar voren helt. Om de nek te ondersteunen, is een kussen met een verdikking onderaan geschikt.

Zijslaper


Kies een dik en stevig hoofdkussen dat de nek ondersteunt en de ruimte tussen oor en schouder overbrugt.

Buikslaper


Kies een dun, bijna vlak kussen – of slaap zonder kussen! Om je rug te ontlasten, kan het helpen een kussen onder je buik of heupen te leggen.

De kussenvulling


De vulling is een persoonlijke keuze. Sommigen houden van zachte veren, andere verkiezen schuim, polyester of latex. Experts raden dan weer dons aan, omdat die vulling het meest kneedbaar is. Je kunt de vorm dus aanpassen aan je nek- en halsstreek. Onze tip? Probeer verschillende vullingen uit en verander de vulling bij nek- of rugklachten. Heb je een stof- of huisstofmijtallergie, kies dan wol of katoen.

Een hoofdkussen kopen: proberen in de winkel!


Een hoofdkussen is té belangrijk voor je slaap- en leefcomfort. Laat je dus niet leiden door de prijs. Probeer je kussen in elk geval in de winkel al uit. Zo kom je thuis niet voor onaangename verrassingen te staan.