Beddengoed

Comfortabel beddengoed voor een perfecte nachtrust

Een degelijk bed en comfortabele matras


In feite vormt beddengoed de kers op de taart die het geheel afmaakt. Als je goed wil slapen, moet je in de eerste plaats een comfortabel bed, een bijhorende lattenbodem en een degelijke matras kiezen. Comfort, schoonheid en ergonomie gaan hierbij hand in hand. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, maar we geven je graag twee tips mee:

1) Boxsprings zijn aan een sterke opmars bezig. Comfortabel en bekoorlijk!

2) Wil je vóór het slapen nog even lezen? Kies dan voor een elektrisch verstelbare lattenbodem.

Beddengoed kan je slaapkamer maken of kraken


Nadat je het bed van je dromen hebt gekozen, komt het beddengoed aan de beurt. Op het eerste gezicht lijkt het misschien minder belangrijk, maar het speelt een cruciale rol om goed te kunnen slapen. Beddengoed ‘gebruik’ je dagelijks en het heeft ook een impact op de look van je slaapkamer. Zorg er dan ook voor dat je beddengoed bij het interieur en de stijl van je woning past. Let ook op kleuren, materialen, prints en patronen: allemaal aspecten die een wereld van verschil kunnen maken.

De belangrijkste soorten beddengoed op een rijtje:


Dekbed & dekbedovertrek
Heb je het graag lekker warm in bed of liever wat frisser? Kies de juiste warmteklasse en vind het dekbed dat perfect bij je persoonlijke slaapbehoeften past. Voor de liefhebbers van authenticiteit zijn er dekbedden met dons of veren.

Hoeslaken
Hoeslakens combineren drie eigenschappen: ze zijn functioneel, comfortabel  en gaan lang mee. Let ook op de kleur, kies een hoeslaken dat bij je dekbed past en niet vloekt met de kleur van je bed.  

Matrasbeschermer
Functionaliteit en degelijkheid staan hier voorop. Een matrasbeschermer is onmisbaar en zorgt ervoor dat je matras een lang leven beschoren is.  

Hoofdkussen & kussensloop
De keuze van een hoofdkussen is een uiterst persoonlijke kwestie. Verkies je een dun kussen of lig je liever wat hoger? Kies een hoofdkussen dat je nachtrust bevordert en vergeet de zeker de bijhorende kussensloop niet uit het oog!

Dekens
Ben je niet zo’n fan van dekbedden en slaap je graag onder een laken? Dan houdt een deken je bij koude temperaturen lekker warm. Ook hier is er een ruim assortiment met allerlei kleuren, formaten en patronen verkrijgbaar!

Spreien
Spreien zorgen niet alleen voor een knus en warm gevoel. Ze geven je slaapkamer ook extra stijl en pit. Je hoeft alleen de juiste kleur en het juiste motief te kiezen. En per seizoen kan je de sprei veranderen.

Ontdek ons slaapmateriaal in de MakroShop