zomers-champagne-cocktails

Cocktails met sprankelende wijn: Een feestelijk en zomers aperitief

De klassieke cocktails met bubbels

Een frisse cocktail met bubbels is een topaperitief. Bovendien hoef je het niet al te ver te zoeken om een glaasje bubbels om te toveren tot een cocktail. Denk maar aan een Kirr Royal, waarbij het volstaat om een scheutje crème de cassis toe te voegen. Wie Aperol en spuitwater in de buurt heeft, kan dan weer een Aperol Spritz klaarmaken. Zin in extra zomer aan het zwembad? Voeg wat Blue Curaçao toe aan je bubbels en schenk een felblauwe cocktail.

Eindeloze combinatiemogelijkheden met bubbels

Het grote voordeel van bubbels is dat ze met vrijwel alles te combineren zijn. Denk maar aan sterke drank of aan verschillende fruitsappen of siroop. De legendarische cocktail Black Velvet uit 1861 bestaat zelfs uit champagne met bier. Verrassend, niet? Leg gerust een stukje fruit op de bodem van het glas of werk af met munt, limoen of komkommer. En probeer zeker de combinatie met gin en komkommer!

Tip: Bruisende cocktails mogen uiteraard niet geschud of geroerd worden om de karakteristieke eigenschappen ervan niet te verliezen. Meng, schud en roer de overige ingrediënten, doe die in het glas en voeg nadien de champagne toe.

‘My green summer’: een prijsbeest

De ‘My green summer’ werd op het wereldkampioenschap van het IBA 2013 beschreven als “imaginative and well-balanced with a fragrant aroma” en ging met de eerste prijs aan de haal in de categorie bruisende cocktails. Benieuwd naar de smaak? Ontdek hier hoe je de cocktail klaarmaakt.

Ingrediënten

  • 2 cl Dry Goose La Poire
  • 2 cl Routin 1883 Green Apple
  • 10 cl Martini Prosecco DOC
  • 3 barlepels Routin 1883 passievrucht
  • 1 barlepel limoensap van Finest Call
  • 1 barlepel Monin komkommer

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten, behalve de prosecco (!), in een shaker en schud alles goed door elkaar. Giet het mengsel in een ondiep champagneglas en giet er de prosecco bij. Genieten maar!

Lemon cheesecake cocktail

Doe 40 ml limoncello, 20 ml Licor 43, 30 ml citroensap, 20 ml suikersiroop en 30 ml room in een shaker...

cocktails

De ultieme checklist voor de perfecte brunch in je tuin

Brunchen is altijd fijn, brunchen in je tuin nog nét iets fijner. Maar een geslaagd tuinfeest organiseren vergt al snel heel wat tijd – en vaak ook voldoende stress. Met deze superhandige brunch-in-je-tuin checklist helpen wij je van al je zorgen af. Tijd om af te checken!

cocktails tuinfeest tuindecoratie picknicktafel

BBQ op je balkon: 8 tips

Je bent jong en je wilt wat. Een barbecue organiseren bijvoorbeeld. Maar hier komt het. Je woont op een appartement met balkon. Paniek? Nergens voor nodig! Want met deze tips organiseer jij een top BBQ op jouw terras.

barbecue cocktails

Spritzer mocktail met een bittertje

Ontdek hier hoe je een Spritzer mocktail met een bittertje maakt.

aperitiefdrank cocktails cocktails maken cocktail recept

Fancy champagnecocktail met Grand Marnier

Ontdek hier hoe je een champagnecocktail met Grand Marnier maakt.

aperitiefdrank cocktails cocktails maken cocktail recept