aperitieven-met-bruschetta

Aperitieven? Ga voor minibiertjes met bruschetta

Aperitieven

Uitgebreid tafelen wordt vaak voorgegaan door een aperitiefje. Hét moment om wat bij te kletsen, kennis te maken met andere gasten of gewoon te genieten van de gezelligheid. Een aperitief is altijd een fijn moment. Klassiekers als bubbels en cocktails zijn daarbij een schot in de roos. Maar er zijn ook heel wat bieren die zicht perfect lenen als aperitief.

Minibieren als aperitief

Aperitieven, dat is een hapje en een drankje nuttigen met als doel de eetlust op te wekken. Misschien is een abdijbier van 33cl dan niet de meest geschikte opener. Daarom zijn er heel wat alternatieven zoals minibiertjes. Denk maar aan de Duvel mini. Ook kun je perfect bier schenken in een kleiner degustatieglas of wijnglas. In dat geval zal je een flesje moeten delen.

Aperitieven is ook hapjes eten

Het fijne aan aperitieven met bier is dat er allerlei lekkere hapjes bij kunnen. Eenvoudige hapjes als salami en kaas met wat mosterd smaken altijd. En wie het wat gezonder wil, gaat voor een schotel met rauwe groentjes zoals selder, bloemkool, komkommer en wortels met een sausje. Ook warme hapjes zijn een welkome versnapering tijdens het aperitieven, of waarom geen lookbroodjes met wat strooikaas in de oven? Lekker en gemakkelijk.

Zelf hapjes maken hoeft niet ingewikkeld te zijn

Wil je eens wat anders dan ovenhapjes, chips of rauwe groentjes en het toch simpel houden? Maak dan bruschetta’s, een Italiaanse klassieker met vijf ingrediënten: Stokbrood, olijfolie, verse look, tomaten en verse basilicum. Voeg naargelang je smaak mozzarella toe en kruid af met peper en zout. Pers de knoflook en meng die met de olijfolie. Snij de tomaat fijn.

Snij het stokbrood in sneetjes en beleg de sneetjes met de olijfolie en knoflook. Doe er wat stukjes tomaat op en kruid af met peper en zout. Nu leg je er wat mozzarella op en steek de broodjes enkele minuten in de oven. Strooi er wat basilicumblaadjes op en serveren maar!

Foie gras met peperkoek, mango en passievruchtenpulp

Schil de mango en snij het vruchtvlees in dunne plakken van ongeveer ½ cm dikte...

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes fruit recepten fruit eten

Blini’s met zalm, lompviseitjes en dille

Snij de sneetjes zalm in de helft, vorm er een ‘roosje’ van en schik op de blini’s. Roer de zure room los met enkele druppels citroensap en breng op smaak met peper en zout.

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes zalmterrine

Prikker met cavaillon, minimozzarella, gerookte ham en verse vijg

Snij de verse vijgen in 4 partjes. Snij de cavaillon in de helft, lepel de pitjes eruit en lepel er met een parisiennelepel bolletjes van 2 cm diameter uit.

aperitiefhapjes recepten aperitiefhapjes

Pintxos met rillettes van Le Mans, spek en gedroogde abrikoos

Een lekkere snack uit het Baskenland (Spanje): Pintxos met rillettes van Le Mans, spek en gedroogde abrikoos

amusehapjes aperitiefhapjes aperitiefhapjes recepten pintxos

Pintxos met kruidig lamsgehakt met morilles en tomaat

Een lekkere snack uit het Baskenland (Spanje): Pintxos met kruidig lamsgehakt met morilles en tomaat

amusehapjes aperitiefhapjes aperitiefhapjes recepten pintxos