Blenders met de lekkerste recepten voor zomerse smoothies

Blenders met de lekkerste recepten om zomerse smoothies te maken

Blender kopen: waarop letten?


Er is veel verschil tussen blenders, niet enkel in prijs, maar ook in kwaliteit. Welk toestel sluit perfect aan bij jouw verwachtingen en is de perfecte smoothiemaker? Enkele tips…

  • Functie. Wil je enkel sapjes of soepen mixen of ook ijs crushen voor cocktails? Zorg dan dat je blender is uitgerust met speciale, stevige mesjes.
  • Maataanduiding en schenktuit. De meeste blenders zijn uitgerust met een mengbeker met maataanduiding en schenktuit, maar dat is niet altijd het geval. De moeite waard om even op te letten!
  • Afneembare mengbeker. Een mengbeker die je kunt losschroeven, maakt schenken heel wat makkelijker.
  • Materiaal van de mengbeker. Een glazen mengbeker is de beste keuze, want kunststoffen kunnen verkleuren en smaak afgeven.
  • Zeef. Een fijne zeef houdt pitjes van groenten en fruit tegen en zorgt voor fijn en helder sap. Een must dus voor wie niet van pitjes in zijn sap houdt…
  • Gemakkelijk te reinigen. Kijk even na of je de beker, de mesjes en het motorblok makkelijk kunt demonteren en of ze in de vaatwasser kunnen.
  • Deksel met vulopening. De meeste blenders zijn uitgerust met een deksel met vulopening, zodat je veilig de ingrediënten kunt toevoegen.
  • Regelbare snelheden zijn zeer handig. Pesto, soepen, milkshakes, smoothies, ijs, bevroren vruchten of kruiden mixen, het is allemaal niet hetzelfde. Met een toestel met regelbare snelheden, kun je deze aanpassen aan de ingrediënten.
  • Pulsestand. Als je de ‘pulse’ drukknop induwt, werkt het toestel. Zo niet, dan gebeurt er niets. Zo voorkom je dat een mengsel te lang wordt gemengd en kun je makkelijk extra ingrediënten toevoegen.
  • Wattage. Een krachtige blender heeft 600 tot 700 Watt.

Inspiratie voor zomerse smoothies


Je wilt liefst zo snel mogelijk zomerse smoothies maken? Wij helpen je alvast een handje op weg met een hemels receptje voor de blender. Een mango lassi is een typisch Indisch drankje dat verfrissing brengt op warme zomerdagen of na pikante maaltijden.

Neem 2 eetlepels witte, vaste natuuryoghurt, het vruchtvlees van 1/3 mango, 10 ijsblokjes, 2 tot 5 koffielepels suiker en vul aan met volle melk tot je 425 ml hebt. Mix alles in de smoothiemaker en versier je glaasjes met muntblaadjes.

Zet de lassi in de ijskast en serveer met veel ijsblokjes op een zwoele dag. Smakelijk!

Online boeken kopen bij Makro: leesgenot gegarandeerd!

Interesse in de boeken van Dan Brown, de laatste van Donna Tartt, de kookboeken van Pascale Naessens of allerlei strips? Bij Makro ben je daarvoor aan het juiste adres. In onze webshop kun je online boeken kopen tegen vlijmscherpe prijzen. Je kunt natuurlijk ook in een van onze winkels langskomen om het uitgebreide boekenassortiment met eigen ogen te aanschouwen.

blender kopen boeken online online boekenwinkel

De lekkerste smoothies maak je met deze blender

Niets zo lekker op een warme zomerdag dan een frisfruitige smoothie. Bovendien is zo’n vitaminebom heel eenvoudig te maken. Wat je nodig hebt? Je favoriete fruit, eventueel wat yoghurt en … een blender, natuurlijk. Ok, een blender kan heel wat meer voor je mixen dan enkel fruit, maar bij warme zomertemperaturen geven wij toch de voorkeur aan smoothies. Waarop je moet letten bij de aankoop van een blender?

smoothie blender smoothies maken blender kopen

De lekkerste en gezondste zomerhapjes voor aan het zwembad

Met je voeten in het water genieten van het zonnetje … Dat moet zo ongeveer de ideale zomernamiddag zijn. Op één detail na: een lekker hapje en drankje. Daarom alvast wat inspiratie voor het ideale zomerhapje aan het zwembad. Laat de zon maar komen! Laten we beginnen met een verfrissend drankje. Een cocktail misschien? Uitstekend plan, maar dat kan gezonder! Wat denk je van een smoothie van kiwi met druiven? Eenvoudig te maken, superverfrissend én een bron van vitaminen.

smoothie recepten zomers hapje fingerfood