bladblazers

Bladblazer: tuinbezem en hark zijn voorgoed verleden tijd

Verschillende soorten bladblazers

Bladblazers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en uitvoeringen. Dit zijn de voornaamste soorten:

  • benzinebladblazers
  • elektrische bladblazers
  • bladblazers met batterij (worden minder gebruikt)
De meeste bladblazers zijn ook uitgerust met een zuigfunctie. Op die manier komen de bladeren en het andere tuinafval in de opvangzak terecht. De benzinebladblazers zijn krachtiger dan de elektrische tegenhangers en voorzien van een benzinetank. Als je een elektrisch model gebruikt,  moet je rekening houden met een snoer en heb je logischerwijs altijd een stopcontact nodig.

Niet alleen bladeren

Een bladblazer is niet alleen geschikt voor bladeren. Ook gras en ander tuinafval pakt hij probleemloos aan. Op die manier kun je ook goten, wandelpaadjes en opritten proper maken. Bovendien worden ook natte bladeren opgeruimd.

Elke bladblazer/bladzuiger beschikt over een blaassnelheid en zuigcapaciteit, die afhankelijk is van de sterkte van de motor. 

Bladblazer: comfort en ergonomie

Als je met een bladblazer in de weer bent om je tuin proper te maken, is comfort van groot belang. Je wilt uiteraard niet na een paar minuten uitgeput geraken en het zweet over je rug voelen lopen. Daarom zijn bladblazers licht en voorzien van een ergonomische handgreep en schouderdraagriem. Voor extra comfort kun je voor een ruggedragen bladblazers kiezen. 

De meeste bladblazers zijn ook compact zodat je ze gemakkelijk kunt opbergen.