5 redenen om voor Bio te kiezen

5 redenen om voor Bio te kiezen

  • Puur natuur. Bioproducten krijgen de tijd om rustig te groeien, dieren uit biologische landbouw kunnen vrij naar buiten... Alles gebeurt dus op een puur natuurlijke manier. En dat komt de smaak alleen maar ten goede.
  • Het beste voor jezelf. Door de natuur simpelweg haar werk te laten doen, krijg je authentieke producten met een hoge voedingswaarde. En dat kan alleen maar goed voor je zijn.
  • Een natuurlijke voedingsbodem. Bioproducten worden geteeld zonder gebruik te maken van pesticiden of kunstmest. Via vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de landbouwer er bovendien voor dat de voedingsbodem gezond blijft en smaakvolle producten kan blijven voortbrengen.
  • Dierenwelzijn. Een biologische veeteler heeft het beste met zijn dieren voor. Hij geeft ze voldoende ruimte om op natuurlijke wijze te kunnen groeien en bovendien krijgen ze enkel biologisch veevoeder. Ooh het gebruik van geneesmiddelen wordt zoveel mogelijk geweerd. En daar varen de dieren - en dus ook wij  - alleen maar wel bij.
  • De toekomst. Bioteelt wil de impact van onze voedselproductie zoveel mogelijk beperken en helpt daardoor mee aan het veiligstellen van een smaakvolle toekomst, ook voor toekomstige generaties.