barbecue-kopen

BBQ: Wat is het beste toestel?

De houtskoolbarbecue: voor wie het graag origineel heeft

Wie houdt van traditioneel barbecueën, de geur van houtskool en de gezellige warmte achteraf, zit goed met een houtskoolbarbecue. Want met een houtskoolbarbecue is het gezelligheid troef. Laat de zomer maar beginnen!

De gasbarbecue: voor een 100% geslaagde maaltijd

Voor wie minder gehecht is aan traditie, is een gasbarbecue de ideale barbecue. De voordelen van een gasbarbecue zijn, net als bij een traditioneel gasvuur, de snelheid en de beheersbaarheid van het koken. Zo is alles in een mum van tijd gaar en kun je nadien de barbecue snel weer laten afkoelen. Smaaktests tonen bovendien aan dat er geen smaakverschil is, maar zo ver durven wij niet te gaan. Bovendien bestaan er tal van smaakaccessoires die je tijdens het bakken aan de barbecue kunt toevoegen om alles op smaak te brengen.

De elektrische BBQ: voor wie veiligheid op nummer 1 staat

De handigste en veiligste aller barbecues is ongetwijfeld de elektrische barbecue. Je hebt geen houtskool nodig, geen gas en hij is gemakkelijk binnen te zetten bij een onverwachte regenbui. Je actieradius is wel beperkter, aangezien je steeds in de buurt van een elektriciteitsbron dient te zijn en, net als de houtskoolbarbecue, moet je deze variant even de tijd geven om op gang te komen. Perfect voor wie regelmatig op zijn terras barbecuet of op plaatsen waar veel wind is.

Barbecue in beton: Mooi, handig en superstevig

Wil je een barbecuetoestel dat deel uitmaakt van je tuin? Een barbecue die je buiten kan laten staan, ongeacht het seizoen of de weersomstandigheden? Dan is de betonnen barbecue dé oplossing. Deze oersterke variant is gemakkelijk in gebruik, heeft erg weinig onderhoud nodig en zal je sneller de barbecue doen aansteken. 

De buitenkeuken: handig genieten van het goede weer

De buitenkeuken is stilaan een ingeburgerd principe. Zo heb je alle voordelen van een keuken, maar dan buiten. Handig en superleuk, als je er de ruimte voor hebt.

De juiste barbecue in de juiste maat

Naast de verschillende soorten kan je ook kiezen voor verschillende formaten. Zo heeft een koppel zonder kinderen dat in een appartement woont, andere behoeften dan een gezin met een grote tuin. Vergelijk de verschillende soorten barbecues en kies het perfecte toestel voor jouw situatie.

Ontdek onze barbecues in de MakroShop

Nieuwe barbecue kopen? Dit zijn de toppers!

De zomer staat voor de deur. Tijd dus om een barbecue te plannen en volop te genieten met vrienden en familie. Voor een geslaagde barbecueavond moet je in de eerste plaats goed uitgerust zijn. Wil je een nieuwe barbecue kopen? Dan heb je de keuze tussen een houtskool barbecue, een gasbarbecue en een stenen model. Waarmee moet je nog meer rekening houden? Wij zetten het op een rijtje.

barbecue kopen gasbarbecue houtskoolbarbecue stenen barbecue

Deze barbecueaccessoires zijn echt onmisbaar

De lente is volop in het land. Tijd dus om je barbecue weer van stal te halen. Wil je perfect voorbereid aan de start van het barbecueseizoen verschijnen? Dan mogen de juiste barbecueaccessoires niet ontbreken. Wij maken je wegwijs en geven tips voor een onberispelijke barbecuezomer.

barbecue kopen barbecue set bbq accessoires

De perfecte uitrusting DE BASIS VAN HET BARBECUEËN

Zelfs de meest verfijnde vleeswaren komen pas echt tot hunrecht als je de basistechnieken van het barbecueën onder de knie hebt, en alsje beschikt over het juiste materiaal. Er is een zeer ruime keuze aan gerief ener bestaan diverse bereidingswijzen.

barbecue kopen barbecue BBQ

Gas, elektriciteit of houtskool … Welk barbecuetype ben jij?

Laat het vlees aanrukken en zet de slaatjes alvast klaar: het barbecueseizoen staat voor de deur! Grill jij deze zomer elektrisch, op gas, of toch maar op houtskool? Wij zetten de voor- en nadelen op een rij, zodat de ‘cuisson’ van je entrecote, varkenskotelet of forel straks perfect is. Nu is het alleen nog wachten op de zon … Nogal wat barbecueliefhebbers zweren bij de klassieke grill op houtskool. “De smaak van de houtskool in het vlees is toch niet te evenaren”, klinkt het dan vaak. Nochtans tonen smaaktests aan dat er absoluut géén smaakverschil is. Kiezen tussen een barbecue op gas, elektriciteit of houtskool is toch vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur en gebruiksgemak.

gasbarbecue elektrische barbecue barbecue houtskool