Op zoek naar de juiste zwemkledij? Vind hier tips om de geschikte zwemkledij te vinden die aangepast is aan je activiteit en lichaamsbouw

Beachwear: Voel je goed in je zwemkledij

Beachwear kiezen, waar dien ik rekening mee te houden?


Net als in de mode, zijn er ook trends in zwemkledij. We kennen allemaal de typische oude afbeeldingen van mannen en vrouwen in zwemkleding met mouwen en broekspijpen. Stilletjes aan verdwenen de broekspijpen en mouwen en ruimden ze plaats voor dieper ingesneden zwemkledij, met de onderkant van de bovenkant gescheiden. Vandaag zijn de keuzemogelijkheden in zwemkleding onbeperkt. Maar hoe de geschikte beachwear vinden in dit overaanbod? Wij helpen je alvast een handje.  

Kies zwemkledij in functie van het gebruik


Plan je een sportieve dag aan het zwembad of op het strand? Pas je zwemkledij dan aan. De meeste waterspelletjes zijn handiger met aansluitende strakke zwemkledij. Je kunt altijd een short of pareo aantrekken voor de momenten dat je niet in het water bent.

Kies beachwear voor je lichaamsvorm


Elk lichaam is uniek. Terwijl de ene lichaamsvorm gebaad is met een geaccentueerde taille, kan de andere wat meer decolleté gebruiken. Alvast wat tips voor de dames:

  • Rechthoekig lichaam (heupen en schouders zijn even breed)
Benadruk je taille en je decolleté. Voor een bikini mag de onderkant klassiek of een lage taille zijn.
  • 8-vormig lichaam (smalle taille, volle borsten, lichte heupen)
Vermijd te lage tailles. Verder is elk badpak of elke bikini geschikt.
  • Piramidevormig lichaam (smalle schouders, bredere heupen)
Accentueer je boezem en ga voor een lage taille. Zo accentueer je je vrouwelijke vormen.
  • Omgekeerde piramide (brede schouders, smalle heupen)
Accentueer je vrouwelijkheid door een bovenkant gevuld met schuim. De onderkant kan je zowel voor een klassieke zwemslip als een lage taille gaan.
Voor mannen is de keuze al heel wat beperkter. Houd er rekening mee dat zwemshorts niet overal toegelaten zijn en je voor de zekerheid het best een zwemslip meeneemt.

Zwemkleding waar je je goed in voelt


Het voornaamste is dat je je goed voelt. Kies daarom de kleuren en vormen waar jij je het beste in voelt!