barbecueaccessoires

Deze barbecueaccessoires zijn echt onmisbaar

Barbecueaccessoires combineren comfort en veiligheid

Een barbecue staat voor lekker eten en gezellig samenzijn met vrienden en familie. Opdat de gezelligheid niet in het gedrang zou komen, moet je je het zo comfortabel mogelijk maken. Bovendien speelt ook veiligheid een belangrijke rol tijdens het barbecueën. Een ongelukje of brandwonden kun je missen als kiespijn. Barbecueaccessoires staan garant voor comfort én veiligheid, en zijn onmisbaar om ten volle te kunnen genieten.   

Te allen tijde perfect uitgerust

Het is belangrijk dat je tijdens elke fase van je barbecue de juiste accessoires en attributen bij de hand hebt. Op die manier verloopt de voorbereiding, het grillen van het vlees en de nazorg op wieltjes. Deze barbecueaccessoires vormen je ideale metgezel:  

Voorbereiding

 • houtskool of houtsnippers
 • aanmaakblokjes
 • barbecuehandschoenen

Tijdens het bakken

 • rooster
 • tangen, grijpers en spatels
 • antiaanbakspray
 • grillrooster
 • inox vleesspiesjes
 • kippenvleugelhouder
 • lekbakjes

Nazorg

 • barbecuereiniger
 • roosterborstel
 • beschermende olie voor roosters
 • barbecuehoes

Verschillende soorten barbecues

De accessoires die je nodig hebt, hangen af van het type barbecue. Als je bijvoorbeeld een gasbarbecue in huis haalt, heb je logischerwijs geen houtskool en aanmaakblokjes nodig. Een gasregulator (inclusief slang) komen dan weer wel van pas. Met een gasbarbecue maak je je vlees snel klaar en hoef je geen zorgen te maken over uitdovend vuur. Een houtskoolbarbecue is synoniem met gezelligheid. Wie kan er weerstaan aan de typische geur? En een barbecue in beton kun je het hele jaar door buiten laten staan en vormt een blikvanger in je tuin.

Kies een toestel dat je op het lijf is geschreven en geniet van heerlijk gegrild vlees!

Ontdek onze barbecueaccessoires in de MakroShop

Nieuwe barbecue kopen? Dit zijn de toppers!

De zomer staat voor de deur. Tijd dus om een barbecue te plannen en volop te genieten met vrienden en familie. Voor een geslaagde barbecueavond moet je in de eerste plaats goed uitgerust zijn. Wil je een nieuwe barbecue kopen? Dan heb je de keuze tussen een houtskool barbecue, een gasbarbecue en een stenen model. Waarmee moet je nog meer rekening houden? Wij zetten het op een rijtje.

barbecue kopen gasbarbecue houtskoolbarbecue stenen barbecue

De perfecte uitrusting DE BASIS VAN HET BARBECUEËN

Zelfs de meest verfijnde vleeswaren komen pas echt tot hunrecht als je de basistechnieken van het barbecueën onder de knie hebt, en alsje beschikt over het juiste materiaal. Er is een zeer ruime keuze aan gerief ener bestaan diverse bereidingswijzen.

barbecue kopen barbecue BBQ

BBQ: Wat is het beste toestel?

Terwijl de ene zweert bij een gasbarbecue, is de ander meer overtuigd van de barbecue op houtskool. Weet jij al wat jouw type BBQ is? Wil je er meer over weten of weet je niets van barbecues? Lees zeker verder. We zetten alles voor jou op een rijtje.

barbecue kopen barbecue houtskool gasbarbecue