robotmaaier kopen

Dankzij een robotmaaier was grasmaaien nog nooit zo makkelijk

Gebied afbakenen met een grensdraad

Robotmaaiers zijn vernuftige toestellen die op herlaadbare batterijen werken en vanuit een laadstation vertrekken. Wanneer de batterij bijna leeg is, keert de robotmaaier automatisch terug naar het laadstation. Vooraleer je de robotmaaier je tuin laat verkennen, moet je zelf het gebied met een grensdraad afbakenen. Je kunt de draad op de het grasoppervlak leggen, maar ook ingraven. Die laatste optie is efficiënter en veiliger.

Obstakels omzeilen

Dankzij de grensdraad baken je het terrein af, maar je moet ook rekening houden met obstakels zoals bomen, struiken of een bloemenperk. Sommige robotmaaiers zijn uitgerust met een sensor die bomen en palen moeiteloos omzeilt, maar rond een struik of bloemenperk kun je het best een lus maken met de grensdraad.

Hou er wel rekening mee dat je een kantenmaaier nodig hebt om de kantjes van je grasperk om de paar weken perfect af te werken.

Sensoren in overvloed

Om een zo vlekkeloos mogelijk parcours af te leggen, wordt niets aan het toeval overgelaten en beschikt een robotmaaier over een aantal sensoren. De meer geavanceerde robotmaaiers zijn uitgerust met een sensor die automatisch voelt of hij zich op gras bevindt. In dat geval hoef je dus geen grensdraad te gebruiken. Een kantelsensor voorkomt dan weer dat de maaier kantelt bij sterk afhellende oppervlakken. De tilsensor ten slotte is een veiligheidsmechanisme dat het maaien onmiddellijk stopt wanneer je de maaier optilt.   

Je robotmaaier programmeren

Je hoeft een robotmaaier niet zoals een traditionele grasmaaier uit je tuinhuis te halen vooraleer hij z’n werk doet. Je kunt perfect de dagen en de uren van de week programmeren. Uiteraard kun je hem ook manueel bedienen.