Cook like a pro

CLAP-header-nl

Bij MAKRO kook je als een pro! Naast producten om heerlijke gerechten mee te maken, kan je ook inspiratie bij ons vinden.
Op onze blog spitsen we ons toe op de meest uiteenlopende ingrediënten, van eetbare bloemen tot blauwschimmelkazen.

Haal inspiratie uit onze blog om nieuwe ingrediënten te leren kennen en start met experimenteren!
Niets leuker dan je bezoek te kunnen verwennen met een origineel gerecht dat ook heel lekker is, toch?

Lees hieronder alvast enkele artikels of bekijk ze allemaal hier

 

Inside out

Orgaanvlees was lange tijd wat in het vergeethoekje beland, of not done, maar verdient wel degelijk – zeker in onze huidige tijd – een volwaardige plaats in onze keuken. Het is immers een fantastisch ingrediënt met unieke smaken en texturen dat ons terugbrengt naar het verleden en tegelijkertijd ongelooflijk modern is. Alles eten, niets weggooien en zo de deur open zetten naar een klein paradijsje vol ongeziene smaken. 

Lees meer

 

Oesters, elke keer anders

De verfijnde smaakbommetjes die oesters zijn, hebben in al hun eenvoud niet veel nodig om volledig tot hun recht te komen. Wil je ze eens anders op tafel brengen? Je kan er origineel mee uitpakken en dat zowel koud als warm. Kom dus gerust uit je schelp en experimenteer volop met deze verrassende combinaties met oesters in de hoofdrol.

Lees meer

Lekkers op een plank

Als we ons aan de echte definitie houden, is een pintxo (uitgesproken als ‘pintcho’ in het Baskisch) een aperitiefhapje dat op brood wordt geserveerd. In tegenstelling tot tapa, geserveerd met een drankje, is deze apart te bestellen. Maar iedereen weet dat als het op plezier aankomt, de definities niet belangrijk zijn. Een bord, een paar vrienden en wat lekkers om te delen… viva los pintxos!

Lees meer